TCF Bank Stadium a Vikings ideiglenes stadionja

Megszületett a megállapodás, a Vikings új stadionját illetően elkezdik építeni, addig viszont valahol játszani kell a csapatnak mára már ennek is biztos a helye.

Minnesota állam szenátusa hosszú várakozás után végre megszavazta, hogy új stadion épüljön Minnesota állam football csapatának a Minnesota Vikings-nak. Mindenki boldog és ünnepel a hivatalos bejelentés után, azonban most jön a java.

Elkezdik építeni a stadiont, ehhez viszont a földel egyenlővé kell tenni a Mall of America Field-et, más néven a Hubert H. Humphrey Metrodome-t. Az 1982-ben megnyitott létesítmény utolsó napjait éli, ugyanis az új aréna a helyén fog felépülni.

A Vikings a stadion üzemelési ideje alatt teljesen jelen volt, a hazai mérkőzéseit abban játszotta. Minden mérkőzésen közel 65.000 néző szurkolhatta végig a kedvenc csapatuk játékát.

Most változás következik.

A mai napon megszületett a megállapodás a minnesotai egyetemmel, a University of Minnesota-val, hogy amíg az új stadion felépül addig az ő tulajdonukban lévő stadionban bonyolíthassák le hazai rendezésű találkozóit.

Minden egyes mérkőzésért a Vikings 250.000$-t fizet az egyetemnek, plusz 50.000$-t a reklámköltségek miatt, így meccsenként 300.000$-t, szezononként megközelítőleg 3.000.000$-t fizet, felmerülhetnek még egyéb költségek.

A stadiont a Vikings vasárnaponként fogja használni mérkőzésekre, kivéve egy alkalommal, mikor csütörtök esti rangadót játszik a Tampa Bay Buccaneers ellen.

A Minnesota Vikings 1981 óta, azaz 31 éve nem játszott hazai mérkőzést a “szabadban”, kivétel az az egy alkalom, amikor 2010-ben a Chicago Bears elleni a Monday Night Football keretében a TCF Bank Stadiumban voltak kénytelenek játszani, mivel az év december 5-én a 75 centiméteres hó alatt beszakadt a Metrodome teteje.

Szóval a Vikings 31 éve nem játszott a “szabadban” hazai mérkőzést, de nagyon úgy fest a dolog, hogy most 3 évig fog.

A teljes költség várhatóan 10.000.000$ lesz, ha az előzetes várakozásoknak megfelelően 2015-re kész lesz a stadion.

Egyenlőre vannak még kérdőjelek, például az egyetemi football mérkőzéseken tilos az alkohol árusítása a stadionban, azonban az NFL-ben nem, így még ebben a kérdésben is meg kell egyezniük a feleknek.

A frissen igazolt ex-Gophers játékos Anthony Jacobs, vagy a már 2 éve nálunk játszó szintén volt Gophers-es játékos a CB Marcus Shereles akár korábbi öltözőhelyét is megtarthatja.

TCF BANK STADIUM ADATOK:

Tulajdonos: University of Minnesota
Építkezés kezdete: 2006. szeptemeber 30
Megnyitó: 2009. szeptember 12
Építkezési költség (akkori árfolyamon): 303,386,606$ azaz megközelítóleg 6,1 milliárt forint.
Befogadóképesség: 50.805 fő

Használó:
Minnesota Golden Gophers football csapat (NCAA) (2009-től – )
Minnesota Vikings (NFL) (2010, 1 mérkőzés, vs. Chicago, valamint egyenlőre a 2012-2013 -as szezon)

A Vikings szorgalmazza, hogy a gyep alá szereljenek fűtéscsöveket, így meglehetne akadályozni, de legalábbis csökkenteni lehetne az esélyét a pályán felgyülemlő nagy hónak. (Ez az eljárás nem ismeretlen, nálunk Magyarországon a Budapest Honvéd stadionja a Bozsik Stadion is alá van csövezve, de csak egyszer használták és akkor is leverte az áramot az egész utcában.) Igaz, tavaly decemberben a Vikings szurkolók szívesen segédkeztek a stadion megtisztításában. A pályán kb. 1,5 méteres hó fogadta a munkagépeket, míg a fanok a lelátót takarították meg. Továbbá a férőhelyek esetleges bővítéséről is szó van.

8 hozzászólás a(z) “TCF Bank Stadium a Vikings ideiglenes stadionja” bejegyzéshez

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.