Tényleg szükséges a kihúzható tető?

Vajon a csapatnak tényleg szüksége van egy kabrióra? Purple Cabrio_1

Minnesota északi állam. Jó idő leginkább nyáron van, az NFL szezon pedig ősszel és télen. Vajon tényleg megéri-e beruházni egy nyitható tetejű stadionra, vagy inkább a költségek lejjebb szorítására kéne törekedni.

Az NFL-ben sok csapat rendelkezik olyan stadionnal, melynek ki és behúzható a teteje vagy “ablaka” van. 

A legelső ilyen jellegű stadion a Houston Texans otthona, a Reliant Stadium. 2002-es megnyitása óta 88 mérkőzést rendeztek benne. Ezek közül csak 40 mérkőzést játszottak nyitott tetővel. 

Vegyük most a Reliant Staium (Texans), a University of Phoenix Stadium (Cardinals), Lucas Oil Stadium (Colts) és a Cowboys Stadium (Cowboys) adatait összesen.

Ezekben a stadionokban megnyitójuk óta összesen 216 alapszakasz mérkőzést játszottak le, ebből 131 volt zárt tetős. Tehát az összes mérkőzés alig 40 %-át játszották nyitott tető mellett.

Van-e értelme dollár milliókat költeni erre a beruházásra? Houston, Dallas és Phoenix mind déli városok és ott is csak a meccsek 35 %-át játsszák nyitott tetővel. Van-e értelme ezt az északi városban, Minneapolis-ban megépíteni, ahol köztudottan igen kemények a telek, de az őszi hónapok sem csapadékmentesek.

Ennek a beruházásnak az elhagyásával 25-50 millió dollár körüli összeget tudna megspórolni a projekt, nem beszélve az üzemeltetési és karbantartási költségekről, amit a későbbiekben kéne fizetni.

Kell-e ilyen technológia nekünk, mikor ezt évente kb. 3 alkalommal használják a déli csapatok? Persze jól néz ki, 1 milliárdos stadion, kihúzható tetővel meg minden, de érdemes elgondolkodni a tényeken. Jó ha egy meccsen tudnánk használni a nyitható tetőt.

Természetesen a csapat tulajdonosa fogja meghozni a végső döntést.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.