Kluwe vagy Locke lesz a kezdő punter?

Véget ért a 2013-as Draft, a Minnesota Vikings jól szerepelt, ám a választások néhány kérdést vetnek fel.Chris Kluwe vs Jeff Locke_1

A Minnesota Vikings az idei Draft-on az ötödik körben agy meglepetést okozott, mikor kiválasztották a UCLA punterét, Jeff Locke-t. Természetesen nem a punter választás volt a meglepő, hanem az, hogy egy ötödik körös pick-et rászántak. 

Természetesen volt olyan is, aki nem értette, hogy miért választottak puntert. Az egyik ilyen ember Chris Kluwe, aki 2005 óta, azaz 8 éve a csapat tagja és puntere.

Vajon vége a Kluwe érának Minnesota-ban? Könnyen előfordulhat.

Kluwe egy időben nagyon jó, sőt kiemelkedő teljesítményt nyújtott ezen a poszton, de az utóbbi időben láthatóan visszaesett a teljesítménye. A tavalyi szezon közepén már annyira látható volt a teljesítmény visszaesés, hogy a Vikings 3 puntert hozott kipróbálásra Minnesota, hogy így is ösztönözzék Kluwe-t. Végül maradt.

Most azonban lehet, hogy számára nincs több hely a csapatban.

Jeff Locke a UCLA játékosa volt. Különleges rúgó, ugyanis ballábas, amit nem szeretnek a visszahordók, mert kiszámíthatatlanul száll a labda és nehéz elkapni és esetleg visszahordani.

Locke ráadásul remekül kombinálja a gyorsaságát és az erejét. Sok más lehetőség állt a Vikings előtt a Draft 5. körében, ám ők mégis Locke mellett döntöttek.

Kluwe nem boldog, de elmondta, hogy ez egy egészséges versenyt szül a punter posztért. Hasonlóképpen fogalmazott Spielman is mikor elmondta, hogy Locke kiválasztásának célja nem az azonnali csere volt, hanem, hogy versenyt gerjesszen a punterek között, így sarkalva őket jobb teljesítményre.

A holtidény elején a Vikings leigazolta a szabadügynök puntert, T.J. Conley-t. Ő szintén versenyben van a posztért, bár őszintén kimondva, neki nagyon kevés esélye van arra, hogy végül mellette tegyék le a voksot.

Locke kiválasztása valószínűsíthető, hogy pénzügyi megfontolású. Kluwe idén 1,5 millió dollárt kaphat, de ha megválnak tőle, akkor ez az összeg felszabadul a fizetési sapkából. Conley 480 ezer dollárt kap ebben az idényben.

Nem szokatlan egyébként, hogy a csapatok több rúgójátékossal vágnak neki a felkészülési időszaknak. Kíváncsian várjuk a végkimenetelt.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.