Szenvedve nyertünk, de ez édeskevés

Egy végtelenül unalmas és eseménytelen meccsen végül hosszabbításban sikerült megverni a Buccaneers együttesét.RegularSeason Game8, Vikings-Buccaneers2

Megvan a három pont és ez a lényeg. Mondaná ezt egy profi magyar labdarúgó, de itt most tényleg csak arról van szó, hogy nyertünk és ennyi. Semmi nem változott egyszerűen a két szerencsétlen csapat közül nekünk volt kis mázlink.

Az jó, hogy a Vikings védelme a liga jobb felébe tartozik, sőt passz ellen 4. legjobb a Minnesota-é, ami nem is tudom már, hogy mikor volt ilyen. Futás ellen viszont katasztrofális, csak 17. a védelmünk, mert 112 yardot kapunk meccsenként. Most viszont ez sem volt gond, hiszen a Tampa Bay mindössze 66 yardot tudott futásból előrehaladni vasárnap.

Itt továbbra is a támadósorral és ott legfőképpen a támadófallal van. Nem fogom leírni századszorra is, hogy mi a probléma mindenki tudja és mindenki látja csak épp senki nem történik semmi változás. Persze itt nem nekünk szurkolóknak kell változtatnunk, hiszen mi nem tehetünk semmi, sajnos az edzői gárdának kéne észrevennie, hogy nem haladunk előre semmilyen értelemben. 

Na igen a Vikings hivatalos twitterén ma nagyon büszkék voltak arra, hogy csak egyszer sikerült sackelni Brisdgewater-t a Buccaneers-nek, arra viszont nem térnek ki, hogy volt 12 irányító megütés, 7 siettetés és számos helyzetben tömegesen érkeztek Teddy-re a védők. Ez valahogy a Vikings-nál kimaradt az észrevételből.

Na de nézzük a meccset és onnan is csak a második félidőt, hiszen az első félidőben nem történt semmi az égegyadta világon. Jó volt Walsh-nak egy 56 yardról kihagyott mezőnygól kísérlete és volt egy 46 yardról értékesített is, amivel kiszenvedtük a 3:0 -ás előnyt a szünetre. A puntháború közepette Captain Munnerlyn megszerezte első interception-jét, csak kicsit noszogatni kellett őt a meccs előtt.

A szünet után a második támadósorozatunkban bemutattuk, hogy a támadó egység képes valamire, de az olyan ritka mint a fehér holló. 3 perc alatt végigmentünk a pályán és Greg Jennings, aki lehet, hogy holnapig el lesz tradelve elkapta Bridgewater 17 yardos passzát az endzone-ban, amivel máris 10 pontra növeltük szerény előnyünket.

Egészen a negyedik negyedig kellett várni arra, hogy a hazai együttes is mutasson pontokat, Murray 54 yardos field goaljával elkezdett zárkózni a Buccaneers. Nemsokkal később 45 yardról is megismételték ezt a pontszerzést, így elég közel kerültek hozzánk.

Aztán, csakhogy ez a meccs se teljen el szívrohamok és agyvérzések nélkül, szépen engedtük, hogy Glennon 7 yardos TD passzt osszon ki Seferian-Jenkins-nek, amivel az extra pont után 13:10-re átvette a vezetést a hazai csapat. Volt még hátra 2 percünk, egy mezőnygóllal hosszabbítást, TD-vel pedig …. haha, na jó legyünk komolyak, mezőnygóllal hosszabbítás.

Szóval, egészen 4 másodperccel a vége előttig lepörgettük az órát mely idő alatt sikerült olyan távolságba kerülnünk, hogy Walsh kényelmesen rúghasson. Walsh végül 38 yardról hibátlanul értékesítette a mezőnygólt és 13:13 -as rendes játékidőt követően nagy harc árán, jöhetett a hosszabbítás.

Amiben a Buccaneers nyerte meg a pénzfeldobást és a visszahordást választották. Szerencsére a védelem összekapta magát, amikor kellett, hiszen Glennon passza Seferian-Jenkins -nek még jó volt ám akkora ütést kapott Harrison Smith-től, hogy fumble lett, amit a Vikings újonca, az eddig remekelő Anthony Barr összeszedett és 26 yardos fumble return TD-t csinált belőle. MAGIC55, nem is kérdés.

A meccs végül 19:13-as Vikings sikerrel ért véget és a mérleg is 3-5 -re módosult, nem a legszebb, de most ez van. A héten már otthon játszunk ellenfelünk pedig a Washington Redskins lesz.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.