Nem jött össze a BIG10 West megnyerése

Nem sikerült legyőznünk a Wisconsin Badgers csapatát a BIG10 West döntőjében, de így sincs semmi szégyellnivalója idén a Minnesota Golden Gophers együttesének.
Gophers_12

Az utóbbi években egyre jobb teljesítményt nyújt a Golden Gophers, aminek eredményeképp idén a Wisconsin elleni utolsó mérkőzésünkön a BIG10 Championship részvételéért küzdhettünk.

Ellenfelünk a szomszéd állam egyetemi csapata, a Wisconsin Badgers volt, aki első helyen állt a BIG10 nyugati csoportjában, míg mi a másodikak voltunk. Ezen a meccsen lehetett kiharcolni, hogy a BIG10 Döntőjében az Ohio State ellen játszhasson.

A meccsen mi indítottuk meg a támadást, de Leidner-ék nem tdutak még első kísérletet sem szerezni, így Mortell közreműködésével elpuntoltuk a labdát. Itt azonban nem ért véget ez a játék, hiszen a labdát megszerző hazai játékost nagyon jól ütközte le Jack Lynn, aminek következtében szabaddá vált a labda. Erre Eric Murry azonnal lecsapott, így lényegében fél másodpercnyi labdabirtoklás után a Wisconsin máris elvesztette azt.

Az “ajándék” labdaszerzéssel már éltünk és Leidner 10 yardos futott TD-jével meg is szereztük a vezetést. Santoso is értékesítette a kötelező extra pont kísérletet, így közel 3 perc elteltével 7:0 volt a Gophers javára.

Ezek után a hazai gárda megpróbált valami eredményeset felmutatni és jól el is húzták a drive-ot. 12 play-t csináltak meg közel 6 perc alatt, de ebből csak egy Gaglianone által értékesített 24 yardos mezőnygólt értek el. Ez persze nem hozta sokkal közelebb őket, de még nagyon a meccs elején voltunk.

Egy-egy sikertelen drive után a Wisconsin a saját 5 yardosáról rúgta el a labdát. A punt viszont olyan rossz volt, hogy a labdát váró Gophers ST játékos az ellenfél térfelén várta a labdát. Miután elkapta 1 yardot tudott vele előrehaladni és így a hazaiak 40 yardosáról kezdhettük a támadást. Nem variáltunk sokat. A szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtó David Cobb kapta a labdát az irányítótól és 40 yardos futott TD-t szerzett. Hihetetlen miket művelt egész szezonban, meg merném kockáztatni ott lehet a 2. körben a DRAFT-on, de talán még az elsőbe is befér ha több futót választanak majd ki.

Az első negyedben mi domináltunk, ez az eredményen is meglátszott. Szerencsére ott folytattuk ahol abbahagytuk és bár csak egy mezőnygóllal indítottunk a második negyedben nem lehettünk elégedetlenek. Azzal viszont igen, hogy a szünet előtt kétszer is hagytuk az ellenfelet pontokat szerezni.

5 perccel a pihenő előtt Joel Stave passzolt a labdát Melvin Gordon-nak, aki bár futó most mégis elkapással szerzett TD-t csapatának. Gordon egyébként a legjobb futó lett idén nem csak a BIG10 konferenciában, hanem az egész CFB-ben. Gordon 2260 yarddal és 26 TD-vel fejezte be az alapszakaszt, ami elképesztő teljesítmény. Persze Cobb teljesítménye is kiváló volt. 1548 futott yardjával új iskolarekordot állított fel, emellett szerzett még 13 futott TD-t. Ezen teljesítménye a bajnokság 8. legjobb futójává tette őt.

A szünetre 4 pontra feljött hazai csapat, volt izgulnivaló tehát a második félidőben is.

A harmadik negyedben csak egyetlen hazai pontszerzést láthatott a közönség, aminek persze a piros mezben és kiegészítőkben szurkoló és őrjöngő fanatikusok örültek csak, mi akik bordóba és aranysárgába bújtunk nem annyira.

Corey Clement 28 yardos megiramodása TD-t ért a hazaiaknak, amivel ráadásul először kerültek előnybe a mérkőzésen.

A zárónegyedben sem úgy alakultak a dolgok mint ahogyan az mi, Gophers szimpatizánsok elképzeltük, hiszen bár szereztünk TD-t, a Wisconsin-nak kétszer is sikerült a gólvonal mögé juttatnia a labdát.

Előbb Gordon 1 yardról volt eredményes, amivel 27:14-re módosult az eredményt. Ezt Leidner második futott TD-jével 27:4 -ra módosítottuk és ekkor bár csak három pont volt a különbség, nem sikerült újra feltörni a hazaik védelmét.

A végére csak, hogy ne kelljen annyira izgulniuk a Wisconsin még felpakolt egy TD-t az eredményjelzőre Wheelwright elkapásából, amivel beállították a 34:24 -es végeredményt.

Ez pedig azt jelentette, hogy nem a Golden Gophers utazik a héten Indianapolis-ba, hogy megmérkőzzön a BIG10 bajnoki címéért az Ohio State-el, hanem a Badgers.

Az alapszakasz véget ért a Minnesota Golden Gophers javára, amit 8 győzelemmel és 4 vereséggel zártunk. Ez egy jó idény volt, ha a végén kicsit jobban meg a játék, akkor még jobb lehetett volna, de így sem kell szomorkodnunk. 

Ezzel azonban még nincs vége, hiszen a Minnesota együttese idén ismét kiharcolta a BOWL szereplést, de pontosan még nem tudni, hogy melyiken is veszünk majd részt. Találkozunk akkor, addig is szép volt fiúk és Go Gophers!

Még majd jövök egy poszttal (szerintem a jövő héten) a Gophers idei teljesítményéről, mert 11 Minnesota játékost díjaztak a BIG10-ben, plusz Jerry Kill lett a BIG10-ben az év edzője, így meg kell említenünk őket egy külön posztban.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.