Csak hosszabbításban nyertünk a Jets ellen

Azért ment a “csak” jelző, mert nem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz túllépni egy gödörben lévő csapaton, de így sikerült.RegularSeason Game14, Jets-Vikings2

Nem lett volna furcsa, ha a Vikings nagyon simán veri el a vendégként érkező New York Jets csapatát, mi azonban csodálkozhattunk, na de nem azért mert az előbb leírtak teljesültek. Csak hosszabbításban sikerült megvernie a Jets együttesét.

Pedig a meccs álomszerűen kezdődött, hiszen az első támadóplay a találkozón Vikings pontszerzéssel ért véget, ráadásul úgy, hogy nem is mi kezdtük meg az offenzívát. Geno Smith első passzkísérletét lehúzta a Vikings másodéves LB-je, Gerald Hodges és 27 yardos visszahordás után megszerezte a vezetést csapatának. Ez volt az első TD-re visszahordott intercepton-je a fiatal játékosnak, aki ezen a meccsen a sérüléssel bajlódó Anthony Barr helyén kapott lehetőséget.

A folytatás sem volt rossz mármint a védelem részéről, hiszen újabb sikertelen drive után puntolt a Jets. Egész jóra sikerült Quigley rúgása a Vikings a saját 11 yardosáról jöhetett. Ezt megfejeltük még egy 5 yardos büntetéssel korai indulásért, majd Asiata 2 yardos futási kísérletével egészen a saját nyolcasunkig jutottunk. Ekkor Bridgewater kapta a snap-et, de addig várt a passzolással, hogy Richardson az endzone-ban vitte le az irányítót, így a safety-nek hála 2 pontot kapott a vendég team.

Mi szépen átadtuk az újabb támadás jogát az ellenfélnek, akik ezzel éltek is és alig két és fél perc alatt megfordították a meccs állását. 4 futási kísérlet után Geno Smith hosszabban ívelte fel a labdát és Percy Harvin-t az endzone-ban megtalálva 36 yardos átadásával TD-t szereztek. A Harvin-ra ráállított Josh Robinson szokásához híven az elkapótól teljesen függetlenül mozgott, így az nyugodtan elkaphatta a játékszert.

Rájöhettünk, hogy ez így nem jó és hamar fordítottunk. 1 Asiata futás és 2 Asiata elkapás után (mint ha nem is létezne más játékos csak Asiata) Egy merészebb passzra szánta el magát Teddy és az emberét lerázó Charles Johnson-nak passzolta a labdát, ami az 56 yardos játék után TD-t ért nekünk. Ez volt Teddy leghosszabb TD passza karrierje során (addig) és leghosszabb elkapása a fiatal elkapónak.

A negyed végére még egy 36 yardos Folk field goal is maradt, amivel 14:12 volt az első negyed végén.

Még az első negyedben elkezdtünk egy drive-ot, ami átcsúszott a második negyedre. Kisebb nagyobb játékokkal jutottunk előre, mígnem újra Johnson lett célba véve és 22 yardos átadás után TD-t is elérhetett volna, de kiejtette labdát. Szerencsére az épp ott lévő Jerome Felton rávetődött a kiejtett labdára és ezzel megint TD-t szereztünk. Felton egyébként karrierjének első TD-jét szerezte ezzel a mentéssel.

Zajlott a meccs, majdnem 7 perce volt a Jets birtokában a labda és már nagyon szorongatták a torkunkat, hiszen a mi 3 yardos vonalunkon is jártak. Ekkor azonban Ivory futott a labdával, amit Sendejo kiütött a kezéből és Munnerlyn pedig visszaszerezte azt. Ezt megúsztuk, nem sokon múlott. 

Ezzel a labdaszerzéssel természetesen nem tudtunk élni és a negyedben már csak egy 33 yardról bevágott mezőnygóllal lépett közelebb a Jets. Teddy sajnos a szünet előtti utolsó playben eladta a labdát, túlságosan akartunk még egy TD-t.

A harmadik negyedben nem nagyon kellett a hajunkat tépni, mindössze 3 vendég pont született. Mindjárt a negyed elején volt egy labdavesztésünk. Ugye mi kezdhettük a második félidőt, de Patterson, aki az utóbbi napokban, hetekben abszolút nincs a toppon kiejtette a labdát. Walsh 39 yardról megint nem tudta berúgni, ezért a kevés pont a harmadik negyedben. Walsh egyre többször rúg mellé.

A negyedik játékrészben is csak 3 mezőnygól volt, abból kettőt a vendég egyet pedig a hazai csapat értékesített. A meccs vége előtt 3 másodperccel kiharcoltunk egy Walsh-nak elvileg problémát nem jelenthető mezőnygóltávolságot, de a kicker rettentő rosszul rúgott bele a labdába, még az endzone-ig sem ért el a kísérlet.

A 24:24 -es rendes játékidő után hosszabbítás következett, ahol a Jets nyerte meg a pénzfeldobást és a visszahordást választották. Szerencsére nem engedtük őket még mezőnygól távolságba sem, így puntolniuk kellett. 

A mi első drive-unk a hosszabbításban megint két játékkal indult, egy Asiata futás és egy Asiata elkapás. Komolyan mint ha nem is lenne senki más célpontja Teddy-nek. 3&5 -re a saját 13 yardosunkról azonban volt. Az oldalra kipasszolt labdát Jarius Wright kapta el és átverekedve magát a védőkön sebesen szedte a lábait az endzone felé. Egyedül Sheldon Richardson üldözte őt, akinek esélye sem volt beérni, így Bridgewater karrierjének leghosszabb TD passzát kiosztva (87 yard, ami valójában -1 yardos passz volt, de még 87 yardosnak könyvelik el) Wright-nak, aki karrierjének leghosszabb elkapását és TD elkapását mutatta be, megszerezte a győzelem a Minnesota számára, amivel immár 6. győzelmét aratta a csapat idén.

Teddy Bridgewater 309 yarddal passzolt yarddal (karriercsúcs), 2 TD passzal (karriercsúcs holtversenyben) és 1 interception-el zárta a meccset.
Jarius Wright 4 elkapásból 123 yardot (karriercsúcs) és 1 TD-t, míg Charles Johnson 4 elkapásból 103 yardot (karriercsúcs) és 1 TD-t ét el.

Nehéz szülés volt, de meg lett ez a győzelem is. Ezen a héten már a 15. játékhét küzdelmei jönnek, a Vikings idegenbe látogat méghozzá a rájátszásért küzdő Detroit Lions csapatához, nem lesz egyszerű meccs.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.