Három Gophers játékos szerepel a Scouting Combine-n

A University of Minnesota csapata a Minnesota Golden Gophers három játékossal képviselteti magát az idei Scouting Combine-n.Scouting Combine_2

Három egykori Golden Gophers játékost láthatunk majd a 2015-ös Scouting Combine-n, ahova meghívást kaptak. Maxx Williams, David Cobb és Damien Wilson február 16 és 23 között bizonyíthat és alapozhatja meg szereplését a DRAFT-on.

Most nézzük röviden, hogy kik is ezek a játékosok, akikre ígéretes jövő várhat az NFL-ben.

Kezdjük David Cobb-al, aki RB poszton szerepelt a Golden Gophers csapatában 2011 óta. Első két évében (freshman és sophomore) mindössze 8 meccsen kapott lehetőséget és csak 11 futási kísérlete volt. Igazi egyetemi karrierje a 2013-as idényben indult be, mikor több mint 1200 yardot futott és 7 TD-t szerzett. Ezt a teljesítményt az elmúlt szezonban megfejelte és végül iskolarekordot jelentő 1626 yardot futott valamint szerzett emellé 13 TD-t.

Cobb másik 35 futóval fog az NFL DRAFT-on szerepelni és jó esélye van egy középső körös kiválasztásra. 2006 óta ő lenne az első RB, aki kikerül a University of Minnesota-ról. Akkor Laurence Maroney-t a New England Patriots választotta ki az első körben.

Második játékosunk Maxx Williams, aki TE poszton szerepelt az egyetemen. Már most leszögezhetjük, hogy egy nagy tehetségről van szó, aki a most a Scouting Combine-r meghívott és a DRAFT-ra jelentkezett tight end-ek között a legtehetségesebb és őt sorolják a TE-k élére.

Williams 2 évig szerepelt a Golden Gophers csapatában és ezalatt 61 elkapásból 986 yardot és 13 TD-t. Ez nagyon nagy szó annak tudatában, hogy a mi csapatunk inkább a futójátékot favorizálja a passzjáték helyett. Aki látott már Gophers meccset tudja miről beszélek. Tavaly például volt egy olyan meccsünk, ahol összesen 4 passzkísérlet volt és 50+ futás. Williams ráadásul a tavalyi idényben a run heavy mellett iskolarekordot jelentő 8 TD elkapást csinált, méghozzá nagyon szépeket, nem véletlen választották be az All-American csapatba. A legígéretesebb TE-nek tartják az idei DRAFT-on, minden prospect sorrendben az élen szerepel. 17 másik TE-vel kell majd megküzdenie a Scouting Combine-n és persze a DRAFT-on is. Nagy esélye van arra, hogy az első körben kiválasszák.

Végül, de nem utolsó sorban Damien Wilson, aki LB poszton teljesített az egyetemen. Egyetemi karrierjét nem Minnesota-ban, hanem a Jones County Community College-ben (Ellisville, Mississippi) kezdte meg, majd 2013-ban átkerült a University of Minnesota-ra. Itt első évében 13 meccsen lépett pályára, ebből csak egyszer nem kezdőként. 78 tackle és 5,5 sack íródott a neve mellé. Tavaly szintén 13 meccsen szerepelt és a legtöbb tackle-t szedte össze a csapatban. Összesen 119 alkalommal szerelte az ellenfelet (2011-óta a legjobb mutató), emellett 4 sack, 1 intereption, 2 szerzett fumble és 1 kierőszakolt fumble is a neve mellett volt a statisztikai lapon. Tavalyi teljesítményével kiérdemelte az All-Big Ten First Team tagságot is.

Ők így hárman képviselik majd a University of Minnesota-t, reméljük minél jobb eredménnyel.

Maxx Williams (TE) pénteken, David Cobb (RB) szombaton, míg Damien Wilson (LB) vasárnap lesz látható a Scouting Combine-n.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .