10 újonc szabadügynök érkezett a DRAFT után

Nem állt meg az élet azzal, hogy lezajlott a 2015-ös NFL DRAFT mind a 7. köre, a börze után érkeztek az draftolatlan újonc szabadügynökök.Taylor Heinicke_1

A Minnesota Vikings nyugodtan mondhatjuk eredményes és okos DRAFT-ot zárt idén, megint kiválóan variálták a kártyáikat Rick Spielman-ék. Kiemelkedő védők és remek támadók érkeztek a csapathoz az első hét körben, de ezzel nem ért véget az új játékosok keresgélése és Minnesota-ba csábítása.

Az NFL DRAFT után szokásosan beindul a harc a legjobb még elérhető, a DRAFT-on nem kiválasztott játékosok iránt. A Minnesota Vikings idén is, az elmúlt évek bevált gyakorlataihoz hasonlóan 10 játékossal egyezett meg, hogy higgyék el, jó lesz nekik itt Minnesota-ban. Van itt irányító, elkapó, fullback, falember, kicker de még kosárlabdázó is.

Mivel mindannyian simán átmentek a fizikai felmérőn a Vikings ajánlatot tett nekik, azaz határozatlan idejű szerződést köthetnek velük. Kivéve egy emberrel, akivel elvileg fix 1 éves megállapodást már meg is kötöttek. Ő nem más mint az irányító, Taylor Heinicke.

Íme a 10, UDFA igazolásunk kis bemutatással:*

Justin Coleman, CB
Tennessee

Justin Coleman lehet az, aki elérheti a végső keretbe kerülést a az előszezon után. Nagyon jó méretei vannak a CB posztra, izmos játékos. Egyelőre a special team-ben kaphatna helyet, de képességei alapján akár egy jó csere CB is válhat belőle. A sebessége nem az igazi, fejlődnie kell még, de ígéretes.

DaVaris Daniels, WR
Notre Dame

Nem egyegyszerű eset. Jók a méretei és az útvonalakat is nagyszerűen tudja megfutni csak egy éve nincs terhelés alatt. Tudniillik kirúgták őt a Notre Dame-ról még egy éve, így a tavalyi szezonban alaposan lemaradt a többi WR-hez képest tanulásban és fejlődésben. Nem tudom, hogy lesz-e belőle valaki, inkább csak töltelékember lesz nyáron.

Tom Farniok, C
Iowa State

Center poszton játszó játékosról elég nehéz írni. Jól adja fel alabdát? Igen. Kb. ennyi amit lehet. Farniok egy inteligens falember, aki ezzel kivívta a vezető szerepet az Iowa State falemberei közt. Nem egy falmeber típus, kissé alulméretezett, de ezt kompenzálja kitartásával és nagy akaraterejével.

Anthony Harris, S
Virginia

Alkatilag és testfelépítésben nagyon hasonlít Trae Waynes-hez. Harris rendkívül masszív játékos, egyetlen egyetemi meccset sem hagyott ki. Ösztönei, labdaérzéke és végletekig kitartó akaratereje nem csak a végső rosterbe vezetheti őt, de könnyen lehet, hogy nem csak a special team-ban fog szerepet kapni azonnal.

Taylor Heinicke, QB
Old Dominion

A Vikings egy irányítót is elhozott UDFA listáról és nem is akármilyet. Heinicke az FCS-ben (amíg ott szerepelt az egyeteme) még 2012-ben a legjobb irányító valamint az év játékosa díjat is begyűjtötte. Fejlődni képes irányító, akinek nagyon jó dobó karja van. Többen a végső keretbe is várják. ő volt az egyik legjobb játékos a nemrég lezajlott East-West Shrine Game-n. Ráadásul ha hinni lehet a híreszteléseknek, akkor a Vikings már egy egyéves szerződést is kínált neki 500.000$-os szerződést 10.000$ dolláros bónusszal.

Jordan Leslie, WR
BYU

Elég jó elkapó, megfelelő számokat hozott tavaly a BYU-n. Erre az egyetemre csak 2013-ba került át, miután az UTEP-en (University of Texas-El Paso) megszerezte a villamosmérnöki diplomát. Leslie-nek jó a lineáris mozgása és jó sebessége is van, esetleg bevállhat.

Gavin Lutman, WR
Pittsburg State

Újabb DIV II-es játékos, de nem ebből kell kiindulni. A Pro Day-en mutatott teljesítménye szinte azonos DeVante Parker-éval, aki az első körben kelt el. Elég jó játékos volt az egyetemen, igazából senki nem tudja, hogy miért nem kelt el a DRAFT-on, kivéve az NFL Scout-ok, de az ő fejükbe nem látunk bele.

Blake Renaud, FB
Boise State

Egy fullback is érkezett a csapathoz az UDFA igazolásak kapcsán. Blake igazából nem is fullback hanem linebacker, egész egyetemi pályafutása alatt ezen a poszton szerepelt csak a BYO Pro Day-én ment át alabda másik oldalára. Tavaly 13 meccsen játszott, 10-en kezdett is.

Jesse Somsel, G
Saginaw Valley State

Végre nem csak tackle. Somsel 3 évig kezdő volt a Saginaw Valley State egyetemen. A Scoutin Combine-n 46-szor emelte ki a 225 fontot (102 kg), szóval lég erős.

Bobby Vardaro, G
Boston College

3 évig kezdő volt a Boston College-n, összesen 43 meccsen kezdett. Neki is köszönhetően a BC meccsenkénti futott átlaga meghaladta a 250 yardot. Ezzel 14. legjobbak lettek a ligában.

A Vikings keretében összesen 85 játékos szerepel, ha belevesszük a DRAFT-on kiválasztott 10 játékost is. Így ha Vikings mind a 10 újonc szabadügynökével szeretne szerződést kötni, akkor 5 játékostól meg kell válni az elkövetkezendő időkben.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.