A harmadik napon a támadófalat is megerősítettük

Az NFL Draft harmadik napján többek között a támadófalat is megerősítettük.

T.J. Clemmings_1

Nem volt kérdés, hogy ráfér a renoválás a Vikings támadófalára is, de az hogy három tackle-t húztunk be az kicsit furcsa. Igaz az a három, inkább csak kettő, mert Clemming és Shepard valóban tackle poszton játszottak, de Thompson-t guard-ként választottuk ki. Amőgy is, tackle-ből könnyebb guard-ot faragni, mint fordítva.

A negyedik körben kiválasztottuk a Pittsburg OT-jét, T.J. Clemmings-et. Clemmings nem mindig volt a támadófal tagja, még az egyetemre is DE-ként érkezett. Csak 2013-ban állt át a labda másik oldalára jobb oldali tackle-nek. Jó felépítésű, atletikus játékos, aki a Scouting Combine-n a vertikális ugrásban a második legmagasabbra tudott felugrani a hasonló poszton versengő vetélytársak közül.

Eredetileg akár második körös is lehetett volna, de talán amiatt csúszott hátra, mert nem olyan rége van mostani posztján. Ettől függetlenül akár elit játékos is válhat belőle, ha megfelelően van foglalkoztatva.

Az ötödik körben is tackle érkezett, de most a baloldalra. Tyrus Thompson az Oklahoma egyetemről érkezett. 5 csillagos recriutként érkezett az Oklahoma együtteséhez, de szerette volna őt megszerezni a Baylor, a Houston és a Texas Tech is. 2011-ben szerepelt először a csapatban, akkor mindössze 5 meccsen játszott. 2013-ban már 11 meccsen kezdett és csak kisebb sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a szezonból két meccset. Tavaly már az összes meccsen játszott és kezdő is volt.

Thompson nagytermetű, jól blokkoló falember, akinek hosszúak a karja és ezáltal nagyon széles teret tud levédeni. Főleg futás elleni védekezésben jó, de a passzjátékoknál is megállja a helyét.

A hatodik körre is maradt egy falember, ráadásul minő meglepetés ismét tackle érkezett. Austin Shepherd az Alabama egyetemről került kiválasztásra a hatodik kör összesített 228. helyén. Ő alapból tackle poszton játszik, a Vikings mégis guardként igazolta le.

Miután D.J. Fluker korán az NFL-be érkezett Shepherd örökölte meg a bal oldali tackle posztot a Crimson Tide-nál és az elmúlt két idényben végig kezdőként szerepelt. 2010-ben került az Alabama-ra, miután ezt az egyetemet választotta a Georgia Tech helyett. Játszani 2011-ben kezdett, de az első két évében csak Fluker cseréje volt.

Technikás játékos, aki jól használja a kezeit és lábait. Jó mozgása van, főleg az oldalirányú mozgása a kiváló, ez egy falembernél követelmény. Okos és jó kondícióban lévő játékos, akinek remek a hozzáállása a footballhoz. Bár sokan az idei év első IR listását látják benne, nem feltétlenül kell leírni mindjárt az elején.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.