Teddy célpontjainak listáját is erősítettük a DRAFT-on

Teddy célpontjait is bővíteni akartuk a DRAFT-on és ehhez választottunk is két játékost, akik beválhatnak.

MyCole Pruitt_1

Ugye rengetegen elkapót vártak az első körre, nem jött be. Majd mindenki elkapót követelt a második körben, az sem jött be. Majd lement a harmadik és negyedik kör is úgy, hogy még csak a közelébe sem voltunk annak a posztnak. Jött az ötödik és miénk volt a választás joga. A Vikings pedig MyCole Pruitt-ot, a Southern Illinois TE-jét választotta. Egyből jöttek a kérdések: Az meg ki?

Pruitt egy diplomás sportoló, aki a DIV I-es csapatban, a Southern Illinois-ban játszott. Már középiskolában is ezen a poszton mozgott, de DE-ként is be-beállt. 2010-ben került az egyetemre, de csak 2011-ben játszott először, akkor viszont csapata legjobbja volt a támadók közül, hiszen a legtöbb elkapás mellett, a legtöbb yardot és a legtöbb TD-t is ő szerezte. 2013-ban csak az első 10 meccsen lépett pályára és az utolsó kettőt kihagyta, mivel eltörte a lábát. Ebből a súlyos sérülésből, ami azért visszatartó erő is lehet néha, felépült és visszatérése után iskolarekordokat döntögetett. Tavaly 81 elkapásból 861 yardot és 13 TD-t szerzett. Pruitt-ra nem lehet azt mondani, hogy ne küzdene.

Az iskola (Southern Illinois) történetének legjobb TE-je lett, valamint besöpört számos díjat és elismerést.

Pruitt nagyon jó kezekkel van megáldva, amit felédobnak, azt el is kapja. Ennek ellenére inkább a blokkolásoknál bevethető inkább, mert bár szoros emberfogás mellett is képes elkapni a labdát inkább a blokkolás lehet az, ahol neki nagyobb szerepe lesz. Nem is csoda, hogy a Vikings-nál nem feltétlenül TE-ként, hanem FB-ként fognak rá számítani, Zimmer is hasonló dolgokat mondott. Ráadásul full back-ként meg van a lehetősége, hogy azonnal kezdő pozícióban találja magát.

Az ötödik kör azonban nem ért véget a Vikings számára, még az összesített 146. hely is a miénk volt. Itt végre beteljesült sokak álma, a Minnesota elkapót draftolt. Stefon Diggs a Maryland egyeteméről érkezett csapatunkhoz.

Úgy választotta a Maryland egyetemet, hogy a Florida, a USC és az Auburn is hívta őt. Ő azonban maradt szülőállamában és ott menetelt a hírnév felé. Diggs az első évében máris kiugró teljesítménnyel rukkolt elő, hiszen 54 elkapásból majd 850 yardot és 6 TD-t ért el. Két kisebb sérülése is volt az évek alatt, de egyik sem hat ki a jövőjére.

Kiváló atléta, aki nagyon hatékony a pályán. Olyan irányváltásai vannak, hogy szinte azonnal el tud szakadni emberétől és ez által rögtön tisztéra tudja magát játszani. Visszahordóként is bevethető, mivel gyors játékos. Nem csak a pont hozzá dobott labdákat tudja megszerezni, de a magasabb vagy mélyebb passzokat is könnyedén begyűjti. Van pár hiányossága, például, hogy nem igazán szeret ütközni, pedig az NFL az már csak ilyen.

 

 

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.