A Vikings élt az opcióval Smith és Kalil kapcsán

A Minnesota Vikings együttese élt az újonc szerződésekben megállapított 5. éves opcióval.Harrison Smith_1

Nem kell parázni Harrison Smith (S) és Matt Kalil (OT) sem lesz jövőre szabadügynök, mivel a Vikings élt a lehetőséggel az újoncok szerződésében megfogalmazott 5. éves opcióval.

Ez annyit tesz, Smith és Kalil esetében (meg minden újonc szerződéssel rendelkező játékoséban), hogy bár az újonc szerződésük a szezon végén lejárna és szabadügynökök lennének, a valahanyadik bekezdés, valahanyadik pontja kimondja, hogy a csapat érdekei szerint élhet egy opciós joggal az adott játékosnál szerződésének 5. éves kitolására.

Ez azt jelenti, hogy Smith és Kalil is marad jövőre is, igaz jelentős összeget fognak zsebre tenni, főleg az összesített 4. helyen kiválasztott Matt Kalil. Ő 2016-ban összesen 11,1 millió dollárt, míg Smith, aki ugyan szintén első körös választásunk volt, de később kelt el (29. összesített) összesen 5,2 millió dollárral lesz beljebb a 2016-os idény végén.

Smith maradásának csak örülni lehet, amúgy is megkérdőjelezhetetlen a helye a védelemben. 3 év alatt 192 tackle-t, 3 sack-et, 62 assist tackle-t és 10 interception-t szerzett.

Kalil kiváló újonc éve után (Pro Bowl-ra is beszavazták) viszont egyre kiábrándítóbb formát mutat. Talán, sőt biztos, hogy tavaly volt a lehető legrosszabb. Csak róla 12 alkalommal sackelték irányítóinkat és 55 alkalommal tudtak odaérni a Vikings QB-jaihoz. Nem valami jó eredmény.

A front office viszont optimista és miért ne lenne az? Új idény, új játékosok, felkészült edzői stáb. Minden adott, hogy most sikerüljön. Az, hogy mi, az majd eldől az idény közben.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.