Golden Gophers játékosok a DRAFT-on

A Golden Gophers csapata is kivette részét az idei DRAFT-ból.Damien Wilson_1

Már jóideje lezajlott a DRAFT, de mi még tekintsünk vissza egy kicsit és nézzük meg, hogy a négy DRAFT-ra jelentkezett Minnesota Golden Gophers játékosnak miként alakult az idei játékosbörze.

Maxx Williams, David Cobb, Damien Wilson és Cedric Thompson is jelentkezett idén az eseményre és várakozásnak megfelelően mind a négyen ki is lettek választva, bár nem ilyen sorrendben.

Elsőként mindenki Maxx Williams választását várta, nekik be is jött a számításuk. Bár nem az első körben történt meg mindez, de így is szép eredmény a Gophers legeredményesebb TE-jétől. A második körben, az összesített 55. helyen a Baltimore Ravens együttese végül Maxx Williams-t választotta.

Ez azonban nem volt ilyen egyszerű, mivel a Ravens 3 helyet tradelt előre, hogy lecsapjon a nagy tehetségű játékosra. Williams mindössze a második Gophers TE- aki elkelt a DRAFT-on. 2007-ben Matt Spaeth a Steelers választotta ki a harmadik körben.

Kiválasztásában kiváló sophomore szezonja is szerepet játszhat, hiszen 36 elkapásból 569 yardot és 8 TD-t ért el. Williams kiemelkedő teljesítménye miatt tavaly megválasztották az év TE-jének a BIG10 konferenciában és finalista volt a John Mackey Awards szavazáson, ahol a liga legjobb TE-jét díjazzák szezonról szezonra.

Másodikként a három játékos közül nem az kelt el, akire számítottak és számítottunk. A Dallas Cowboys a 4. kör összesített 127. helyén Damien Wilson-t választotta ki. A Gophers egykori LB-je lehetőséget kap egy jó csapatnál, hogy bizonyítson. Wilson a Gophers LB, akit kiválasztottak a játékosbörzén. 2010 óta az első, akkor a Vikings Nate Triplett-et választotta az ötödik körben.

Wilson-nak is nagyszerű utolsó éve volt. 119 tackle-el a legtöbb szerelést mutatta be a csapatban, beválasztották a BIG10 első csapatába és ő lett az év védője a Minnesota Golden Gophers-nél.

Harmadikként az ötödik körben örülhettünk, hogy egy újabb Gophers játékos kelt el. A Tennessee Titans csapata az 5. kör összesített 138. helyén a Gophers legeredményesebb futóját, David Cobb-ot választotta ki. Cobb már a tízedik RB, akit a Minnesota egyetemről kiválasztanak a DRAFT-on. 2006-ban történt ilyen utoljára, mikor a Patriots Laurence Maroney-t vitte el az első körben.

Akárcsak az előző két játékos Cobb is az utolsó évében hozta a bombaformát. Persze addig sem volt rossz, de tavaly 316 futásból 1626 yardot és 16 TD-t ért el. A futások száma és a megtett yardok is mind egyetemi rekord lett Minnesota-ban. A legjobb támadónak választották meg, ráadásul a csapat MVP címét is neki ítélték oda.

Végül, de persze nem utolsó sorban kiválasztásra került a negyedik Gophers játékos is. A Miami Dolphins az 5. kör összesített 150. helyén Cedric Thompson-t választotta. A Minnesota egykori safety-je immáron a legdélebbi NFL csapatot erősíti. Ced több alkalommal volt a hét játékosa a BIG10 konferenciában valamint a második legtöbb tackle-t szedte össze az egyetemi évei alatt.

Persze természetesen nem csak a DRAFt-on, hanem UDFA-ként is csapatra talált két tavaly még Gophers játékos. Cameron Botticelli, aki DT és DE poszton is játszott az egyetemen, mostantól a San Diego Chargers csapatát erősíti, valamint Isaac Fruechte, aki WR poszton mozgott az egyetemen a Minnesota Vikings csapatához került újonc szabadügynökként.

Sok sikert mindannyiuknak.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.