Mennyiben befolyásolja Walsh-ot a +15 yard?

Mint már korábban a közösségi oldalunkon megírtuk kisebb szabálymódosításon ment át az extra pont intézménye.Blair Walsh_1

Az NFL csapatoknál úgy érezték, hogy az elmúlt 17 évben a TD-k után a csapatok túl könnyedén jutottak egy ajándék ponthoz, így 1998 után belenyúltak az extra pont szerzés szabályába.

Történt ugyanis, hogy a pár nappal ezelőtti tulajdonosi gyűlésen szavaztak az extra pont további sorsáról. Na persze megszüntetni nem akarták, mert annak nem lett volna semmi értelme, de szerintük annak sem volt igazán nagy jelentősége, hogy a csapatok már-már akkor 7 pontos pontszerzést könyveltek el maguknak, mikor a bírók a TD-t szabályosnak ítélték.

Jött a rúgójátékos és berúgta. Persze az edzők és a játékosok megsimizték a buksiját a kicker-nek ha berúgta, de ennyi. Pár napja viszont változtattak a dolgon.

Az eddig érvényben lévő szabályok szerint a extrapont kísérletnél a labdát a 2 yardos vonalról kellett indítani, ami így egy 20 yardos rúgást eredményezett. A szabálymódosítás után, amit egyhangúan 30-2 arányban megszavaztak (nem tudom ki az a két csapat,akik nemmel voksoltak), mostantól 15 yarddal hátrébbről kell elvégezni a labda feladását, így a rúgó játékos a 33 yardos vonalról tudja elrúgni a labdát.

Ez persze még mindig nem kéne, hogy gondot jelentsen, de láttunk már rá példát, hogy ebből a távból is meglepő hibákat tudnak elkövetni a csapat rúgó játékosai.

Blair Walsh a Vikings csapatában negyedik évét kezdi meg. Az első évben pár NFL rekord-ot felállítva Pro Bowl-t eredményező teljesítményt nyújtott. Azóta minden évben folyamatosan esik vissza a teljesítménye. Az első évben még csak 3 mezőnygól maradt ki, a második évben már 4, de tavaly például már 9.

Walsh karrierje során összesen 109 alkalommal értékesíthetett extrapontot, ebből 108 alkalommal sikerült is. Ez 99.1%-os rúgási pontosság. Aki látta a londoni meccset, az emlékezhet rá, hogy ott maradt ki az az egyetlen egy XP.

Most azonban már 20 helyett 33 yardról jön a rúgás, így Walsh-nak sem lesz könnyebb a dolga. Eddigi Vikings-es pályafutása során a 30 és 39 yard között 28 alkalommal rúghatott mezőnygólt. Ezt 90.3%-os arányban hozta is.

Talán ez a távolságemelés elhanyagolható, hiszen azért Walsh jól rúg közelről, bár az a 9% még akár okozhat némi fejfájást.

Walsh azt mondta, hogy nem jelent neki gondot a +15 yard, továbbra is magabiztosnak érzi magát. Majd meglátjuk.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.