OTA ’15: 1. heti összefoglaló

A Minnesota Vikings többi játékosa is pályára lépett és megkezdődött a felkészülés a következő idényre, azaz lezajlott az első OTA hét.OTA, Week1_1

Az OTA (Szervezett Csapat Tevékenység) egy már elő-előszezon edzés, amin a csapat ugyan még vállvédő nélkül gyakorol, de mindenki részt vesz az eseményen. Illetve mindenki, aki nincs megsértődve.

Május 26 és 28 között le is zajlott az első hét, ahol a 90 fős keretből 89 játékosunk meg is jelent, mindössze Adrian Peterson hiányzott az edzésről (amúgy lassan már senkinek nem hiányzik).

Az időjárás mindjárt az első nap nem kegyelmezett a játékosoknak, hiszen az első foglalkozást kedden szakadó esőben kellett teljesíteniük, de ugyan mi egy kemény csapat vagyunk, és nem vagyunk cukorból sem. Ahelyett, hogy minden nap leírnánk, hogy futottak, elkaptak, rúgtak és nyilatkoztak, most pár pontban összeszedtük a jelentősebb dolgokat, amik az első héten történtek.

Mike Wallace mindenkit lenyűgözött

A Vikings új szerzeménye a tehetséges elkapó Mike Wallace most megmutathatta miért is kapott 60 milliós szerződést a Vikings-tól. Már az első foglalkozások alkalmával kiderült megérte megszerezni ő a Dolphins-tól, hiszen nagyon jó teljesítmény nyújtott. Persze ez még csak flag football-nak sem nevezhető emberfogás mellett történt, de ha megnézzük merre tart az NFL (sajnos), akkor nem is állunk olyan messze a valóságtól.

Zimmer úgy nyilatkozott, hogy Wallace egy nagyon dinamikus játékos, aki sokat dolgozik az eredményért és a csapatért is mindent megtesz. Jól tanulja a játékokat, hamar alkalmazkodik a Vikings rendszeréhez.

Wallace a Minnesota-nal a következő idény(ek)ben mindenképp első soros elkapó lesz, már csak az a kérdés, hogy a Johnson-Wright duó közül ki lesz a párja a kezdőknél.

Kyle Rudolph újra egészséges, Teddy izgatott

Bridgewater a Vikings elsőszámú irányítóját is megkérdezték, hogy mit tart a Vikings támadógépezetének legnagyobb erősségének az idei idényben. Wallace érkezése mellett kiemelte Rudolph visszatérését is. Teddy a TE visszatéréséről úgy nyilatkozott, mintha egy teljesen új, elit játékost kapott volna a célpontjaihoz. Nem is lenne rossz egy olyan szezon Rudolph-tól, mint amikor 16 meccset játszott. Akkor 9 TD-t is szerzett.

Waynes nagy segítség lesz a védelemben

A CB poszt az utóbbi időben hatalmas probléma volt. Rhodes-on kívül nem igazán volt olyan, aki tudta volna hozni a szintet. Waynes érkezésével ez megváltozik. Zimmer már a Rookie MiniCamp és az OTA első hetének elteltével is meg van elégedve és csak elismerően tudott nyilatkozni. Persze van és lesz még vele munka, de kiváló alapanyag, aki nagyon nagy segítsége lesz a csapatnak és annak, hogy az ellenfelek elkapói ne nagyon jussanak szóhoz a meccseken.

Végre jó lehet majd a guard pozíció

2012 óta folytonosság van a Vikings támadófalában, most azonban némileg, de lehet, hogy alaposan átalakul majd. Legfőképpen a guard poszt az, ami megváltozik. John Sullivan a center poszton kimozdíthatatlan, marad is. Tackle poszton Kalil (bal) és Loadholt (jobb) helye is biztos. Guard poszton azonban csere lesz. Fusco mellett az idei 4. körös draftoltunk, T.J. Clemmings volt a kezdő guard az első OTA edzéseken. Ez már csak azért is érdekes, mert Clemmings-et tackle-nek igazoltuk le, de az edzők is úgy vélik, jobb lesz ő guard-nak (ráadásul ezen a poszton egyből kezdőként szerepelhet).

Jerrick McKinnon az kezdő futó

Adrian Peterson bevágta a durcit és kijelentette, hogy nem kíván részt venni az OTA gyakorlatain. Ezzel világossá vált, hogy McKinnon veszi át a stafétabotot és fog gyakorolni az első csapattal. Ez így is volt, ráadásul McKinnon még a tavalyi idényben mutatottnál is gyorsabban fut, érezhető, hogy sokat gyakorol és mindent megtesz a legjobb teljesítmény érdekében.

Ki mondtá? – hogy Terence Newman 36 éves?

Egy 36 éves játékos már nem feltétlenül villámléptű, de itt konkrétan, Terence Newman esetében ez abszolút nem látszik. Legalábbis, amit az első héten mutatott az szűrhető le, hogy ha ilyen sebessége lesz, nem fogják könnyen lerázni a pályán.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.