Training Camp előzetes #9 – Safety-k

Az utolsó előtti részben a védelem utolsó vonala a safety-k következnek.Training Camp_S9

A safety poszton két emberről beszélünk. Na most tudjuk, hogy Harrison Smith kirobbanthatatlan posztjáról, de ugyanilyen biztos, hogy nincs másik kezdő safety a csapatban.

Smith mindig hozza a kötelezőt, sőt néha még többet is. A táborba 5 safety-vel indulunk, de egyedül az ő helye garantált a kezdőben, mindenki másnak küzdenie kell, a még egy kiadó helyére. Harrison Smith egy nagyoin jó képességű játékos, nyugodtan mondhatjuk őt elit safety-nek.

Mike Zimmer érkezésével talán csak még jobb lett. Gyakran mondják az edzők, hogy a safety-k felcserélhetők, így a strong és free poszton állók váltogathatók, de ez nem feltétlenül igaz és ráadásul ritka is. Mármint, hogy az egyik a másik helyén játsszon. Smith a Vikings FS-e, azaz a free safety-je jól fedezi a pálya közepét és határait. Jó a blitzekben és a futás ellen is hatékonyan védekezik, valamint drámaian javult a passz elleni védekezésünk.

Nem ez a nagy kérdés, hanem a másik, a strong safety személye. Ide jelenleg 3 jelentkezőnk van. Exum, Sendejo és Blanton.

Mindannyian tapasztalt játékosoknak mondhatók, igaz Exum még csak egy éve van a profik közt. Közülük Sendejo a legtapasztaltabb, ő már ötödik idényét kezdi meg. Tavaly is ment a harc a játékosok között, akkor Robert Blanton nyert és ő alkotott egy párt Smith-el a védelem utolsó vonalában.

Blanton tavaly 15 meccsen játszott, 13-szor kezdő is volt. 111 tackle mellett 1 interceptiont tudott felmutatni. Nem mondjuk, hogy statisztika, de nem lennénk meglepődve, ha nem ő, hanem Sendejo vagy Exum lenne idén a kezdő SS.

Itt van még az újonc, draftolatlan Anthony Harris is, aki küzd a csapatba kerülésért, de nem hinném, hogy sok esélye lenne. Igaz annyi ideje van a bizonyításra, mint a többieknek.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.