FBS: Indul a szezon, Hajrá Gophers!

Már nem kell olyan sokat várni arra, hogy beinduljon az FBS, azaz a College Football.Gophers_2

Hűek maradunk Minnesota-hoz, mert mint a mondás is tartja, nőt akármennyit választhatsz, csapatot csak egyet. Mi maradunk a Minnesota-nál, maradunk a Golden Gophers-nél.

Idén is végigkövetjük az egyetemi szezont a Golden Gophers csapatával, beszámolunk minden meccsről, eredményről. Bízunk benne, hogy idén még feljebb léphetünk a ranglétrán és egy nagyon merészet kijelentve, bejuthatunk a playoff-ba.

Nézzük mi történt tavaly, mi változott a szezon után és mi vár ránk az elkövetkezendő 5 hónapban.

Tavaly egész jó szezont produkáltak a srácok, többször is országosan rangsorolt csapat voltak és végül egy BOWL mérkőzés is összejött, amit azonban sajnos nem sikerült megnyerni.

A szezon után 4 játékos döntött úgy, hogy jelentkezik a DRAFT-ra és kipróbálja magát a profik közt. David Cobb, Max Williams, Damien Wilson és Cedric Thompson számításai is bejöttek, mind elkeltek a DRAFT-on és most már új életüket élik, mint profik.

Cobb és Williams távozás érintheti a csapatot leginkább hátrányosan, mivel mindketten oszlopos tagjai voltak a tavalyi támadósornak. Cobb futóként termelte a yardokat és a TD-ket, míg Williams gyönyörű elkapásokkal borzolta a kedélyeket.

Jerry Kill-nek nem lesz könnyű dolga, hogy őket pótolja, de ő Jerry Kill, aki képes lesz rá.

A csapathoz több kulcsjátékos is visszatér. Ilyen például az irányító Mitch Leidner, aki remekül muzsikált már tavaly is és idén kiugró teljesítményt várnak tőle.

Sikerült megszerezni Ace Rodgers-t, aki korábban a Iowa State, majd az Iowa Western CC játékosa volt. A CB poszton játszó játékos erősítés lesz. Szerencsére a csapatnak sikerült remek játékosokat az egyetemre csábítani, hogy a csapat hiányposztjait feltöltsék. Többek közt érkezett Sean Foster , aki 4 csillagos támadó falember, valamint a DL Jovanny Garcia-t és a LB Carter Coughlin is Golden Gophers tag lett.

A menetrend elég meredek. Ugye a BIG10 csapatokon kívül a TCU, az Ohio Bobcats, a Kent State és a Colorado State is ellenfelünk az idei szezonban.

A bajnokesélyes TCU ellen kemény lesz mindjárt az első héten, azaz holnap. Ellenük már tavaly is megizzadtunk és persze nem is nyertünk. Se a passzok nem mentek, de a futójáték is katasztrófa volt, csak 2,5 yardos átlag.

Utána jöhet pár győzelem, és ha holnap nem is nyerünk, indíthatjuk az évet 3-1 -es mérleggel, mire eljönnek a BIG10 meccsek. Ott pályára lépünk a tavalyi bajnok Ohio State és az ősi rivális Wisconsin ellen is.

Meglátjuk mit hozunk ki ebből a szezonból.

Nagyon meggondolva 7-5 -ös mérleget jósolok magunknak, de ha bevállalósnak kell lenni, akkor egy 8-4, ha meg elvakultnak, akkor 9-3. De maradjunk a realitás talaján, maradjunk a 7-5 -nél.

A meccsek után mindig lesz összefoglaló írás az aktuális hétről és természetesen az aktuális meccsről, így már a hétvégén olvasható lesz a TCU elleni poszt.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.