FBS kedvcsináló, 2. hét: Minnesota – Colorado State

48 óra híján napra pontosan 10 éve találkoztak egymással a felek, akkor a most hazai pályán játszók csúnyán kikaptak.FBSPrev_2

Az első fordulóban nem pont úgy alakult a Golden Gophers meccse a TCU ellen, mint vártuk, bár a vereség ellenére küzdöttünk. Soros ellenfelünk viszont egy nagy „W”-t söpört be, mivel könnyedén győztek a Savannah State Tigers (FCS DIV I) ellen.

Most viszont a BIG10 és a Mountain West egy-egy csapata mérkőzik meg szomabt este, magyar idő szerint 21:30-tól. Azt nem mondom, hogy ez lesz a hét meccse, de nekünk Gophers fanoknak kötelező.

Legutóbb 2005. szeptember 10-én játszott egymással a két együttes, akkor fölényes 24:56-os sikert aratott a Minnesota, igaz az a találkozó Minneapolis-ban volt, most viszont a Colorado State lesz otthon.

Az örökmérleg eddig sima, mivel csak kétszer játszott egymással a Minnesota és a Colorado State és 2004-ben valamint 2005-ben is Gophers siker született. Bár csak kétszer találkoztak a Gophers számára nem ismeretlen a Mountain West konferencia. Jó meccsnek ígérkezik a találkozó, amin talán láthatunk végre valami képet arról, hogy merre is tartunk. Persze még ez csak a második meccs lesz, de ideje komolyabban venni a dolgot.

Azért a CSU kicsit más értékrendet képvisel, mint első heti ellenfelünk, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy félvállról vegyük a találkozót.

Hangsúly ismét a WR-ek és CBk párharcán lesz, pontasabban a CSU elkapói és a Minnesota CB-i-n. Hallottál már Rashard Higgins-ről? Nem? Ha nem, akkor most figyelj. Higgins az egyik legjobb elkapó az egyetemi klubok között. 2014-ben 96 elkapásból 1750 yardot és 17 TD-t ért el. Nem rossz mi?

Na rá kell figyelnie a Gophers CB-inek, Eric Murray-nek és Briean Boddy-Calhoun-nak.

Persze a másodéves CSU irányító Nick Stevens-nél sem tűnik úgy, hogy nagyon meg lenne lepődve. Az első héten a SSU-ellen 10 különböző embert is megpasszolt. Ha sikerülne a múlt heti teljesítményt hoznia a védelemnek, esetleg helyenként finomítania rajta meg lehetne akadályozni a CSU nagy passzjátékait.

A futójátékunkat is fel kell erősíteni. Rodrick Williams sokat tett azért, hogy ide elérjen, de Kill mester most talán mégis Rodney Smith mellett tenné le voksát és őt játszatná a meccs nagyobb részében. Cobb távozásával visszaesett a futójáték, bár egy meccs alapján nehéz megítélni, tány, hogy futójáték terén erősödni kell, ha már a meccs nagy részén a Gophers támadásait ez teszi ki.

Leidner-el nem lesz gond szernintem. Jó irányító, hozza majd azt a szintet, ami kell.

Minden eldől szombaton, magyar idő szerint 21:30-tól. Érdemes megtekinteni a találkozót.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.