Pontszegény meccsen Minnesota siker a Kent State ellen

Nem a pontszerzésről, inkább a védelmekről szólt a Kent State – Minnesota az egyetemi bajnokság 3. fordulójában.Gophers_4

A múlt szombati napon ismét megtelt a TCF Bank Stadium a Minnesota Golden Gophers szurkolóival, hiszen kedvenceik hazai pályán léptek színre. Az ellenfél a Kent State Golden Flashes volt, a kilátogató több, mint 50000 fanatikus pedig nem unatkozhatott.

Na persze nem a pontszerzések miatt, mivel abból mindössze 3 esett a meccsen. Inkább a védelmek és sajnos a sok Gophers labdavesztés miatt tették kockára a hazai szurkolók idegeit.

A meccset jól kezdtük a védelem ki is védekezte a Kent State első drive-ját. Jött Leidner és egysége és egészen mezőnygólig jutottuk. A második héten tündöklő újonc, Rodnes Smith most csak 73 yardot tudott elérni 30 futási kísérletből. 

Próbálkoztunk passzal, próbálkoztunk futással, de a vendégek 25 yardos vonalától nem tudtunk továbbmenni. Jött Santoso és 43 yardos távolságból megrúgta a kötelezőt és máris 3 ponttal léptünk el a Golden Flashes elől.

A Gophers védelme ismét a helyzet magaslatán, kellő távolságban tartotta a vendégek támadósorát, így azok redszerint puntra kényszerültek. A mi támadóink sem voltak szerencsésebbek, pláne Leidner. 

A hazai gárda irányítója tavaly november közepe óta nem dobott interception-t tétmeccsen, eddig. Sajnos 153 eladott labda nélküli passzkísérlet után Mitch az ellenfélnek dobta a játékszert. Ezt megismételte a következő drive-ban is. Reméljük, hogy idénre már befejezte a labdák elszórását. Nem lesz nehéz, de meg kell próbálni.

A második negyed legvégén viszont összejött az újabb pontszerzés. Egész pontosan 51 másodperc állt az órán, mikor Leidner egy gyönyörű 14 yardos passzt osztott ki KJ Maye-nek, aki viszonylag üresen, senkitől sem zavartatva rohant az endzone-ba megszerezvén a Gophers első (és egyben utolsó) TD-jét is a meccsen.

Ez a Leidner – Maye páros az eddigi meccseken remekül működik, a két játékos jól megértik egymást, bízunk a további jó folytatásban.

A szünetben 10 pont az előny, lehetne több is, de nem vagyunk mohók.

A fordulás után mi jöttünk és ígéretesen indult a támadást. Már épp odaértünk az ellenfél rendzone-jába, mikor Lediner passzolt Rashad Still-nek, aki egy leütközés következtében kiejtette a labdát, majd azt az ellenfél védője Monday megszerezte. Itt még nm állt meg a játék, hiszen Monday 80 yardos fumble return TD-t ért el, amivel igencsak közel hozta a Kent State-t az egyenlítéshez.

Innentől kezdve már nem történt újabb pontszerzés, bár Santoso-nak megvolt a lehetősége még egy mezőnygól értékesítésére, de 44 yardról kihagyta.

A vége tehát szerény 7:10-es győzelem a Minnesota-tól, amivel Kill mester tanítványai 2-1 -re módosították a csapat mérlegét. Ezen a héten szombaton jön az utolsó még nem konferencia mérkőzés, ahol a Ohio Bobcats csapatát látjuk vendégül Minneapolis-ban.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.