Villámléptekkel haladunk előre, a San Diego is legyőzve

Meg van a második siker is a szezonban, a Chargers együttesét nagyon helyben hagytuk.RegGame SDMIN_1

Bár nálunk volt kevesebbet a labda és valahogy az összyardok tekintetében sem mi szereztük a többet, a meccsről mégis nyugodtan elmondható, hogy végig a mi irányításunk alatt zajlott.

Nagyon nagy dominanciának lehettünk tanúi, a Vikings és főleg a védelme esélyt sem adott a vendégként, Minnesota-ba érkező San Diego-i csapatnak.

A meccs bár jól indult és megvoltak a szép játékok valahogy a befejezésig nem jutottunk el. Az első támadássorozatok mindkét csapatnál puntokkal ért véget. Még a negyed fele sem telt el, máris ment a passz az endzone felé, ahol Teddy Johnson-t kereste, de a kivitelezésbe csúszott némi hiba. A labdát a Chargers védője kapta el CJ helyett, így itt az első turnover.

Persze ez a passz teljesen felesleges volt, hiszen Teddy 2&10-re túlvállalta magát. Pontok ebből nem születtek.

Egy labdaszerzés után kecsegtető helyzetből várhattuk a támadások megindítását, de az ellenfél hat yardosánál nem sikerült beljebb jutni, így Walsh 24 yardos mezőnygóljával az első negyedben megszereztük a vezetést.

Kicsit megijedtünk a második negyed elején, mert Peterson helyett rendre McKinnon és Asiata volt fent a futójátékoknál. Ezzel viszont csak altattuk a vendégeket és míg szépen jöttünk előre Peterson is visszakerült a pályára. Olyannyira, hogy 2 yardról már nem tudott hibázni és 22 hónap után ismét TD-t ünnepelhetett a Vikings futója.

Az öröm mindössze pár percig tartott, míg nem láthattunk egy Rivers -Allen összjátékost, amiből megszülettek a California-iak első pontjai. A szünetre tehát kicsit szoros 10:7 -es előnnyel mehettünk be az öltözőbe.

Tavaly a probléma itt volt, hogy a második félidőben nem tudtunk megújulni, sőt még pontokat is alig szereztünk. Itt most teljesen nem erről volt szó. A Vikings felturbózva, energiától telve érkezett a második félidőre.

A San Diego első támadását hamar kivédekeztük, így puntoltak. Sherels nagyon jó visszahordást intézett, hiszen egészen az ellenfél 43 yardos vonaláig visszavitte a labdát. Innen mindössze 12 másodperc kellett, hogy Peterson TD-t érjen el. 43 yardos futásával beért a gólvonal mögé, így újabb hazai pontszerzésnek örülhetett a nagyérdemű. Peterson visszatért!

Alaposan benne jártunk a harmadik negyedben, mikor Walsh mezőnygólt értékesített, de a bírók sárga zászlót dobtak védő szabálytalanságra, így első kísérletet kaptunk. Ez nagyon jól jött, hiszen rá három play-re Zach Line 1 yard-ról tört be az endzone-ba, megszerezvén második TD-jét az idei szezonban.

24:7 az állás hazai oldalra, nem lehetett panaszunk. Mondjuk az nem tetszett, hogy Rivers-ék felszívták magukat és nagyon gyorsan eljutottak a Vikings rendzone-jába, de szerencsére nekünk van egy Greenway nevű játékosunk. Rivers a passzát eladta, amit Greenway szerzett meg és 91 yardon keresztül hordta vissza, mígnem beért az endzone-ba, teljesen szétrombolva a vendégek önbizalmát.

Mi örömmámorban, míg ők szomorúan néztek maguk elé.

A végére azért Allen hozott még egy TD elkapást a Chargers-nek, igaz ezt a passzt már a csereirányítótól, Clemens-től kapta, Rivers-t ugyanis le kellett cserélni.

A végén profi módjára térdeltünk, hogy maradék másodpercek is leperegjenek.

A meccset megnyertük, de tőlünk nem mindenki volt boldog, vagyis nem mindenki mutatta ki. Teddy-nek ma sem igazán ment a játé és ez nagyon látható volt az arcán. Mindenki örült hazai részről, de ő nem mosolygott. Tudhatja ő is, hogy ez kevés tőle.

Ez a győzelem nem jöhetett volna létre a védelem brutális teljesítménye, Peterson TD-i és 126 futott yardja nélkül.

Most egy igazi erőfelmérő következik a bye week előtt. A csapat ellátogat a Mile High Stadium-ba, ahol majd a Peyton Manning vezette Denver Broncos csapatával mérik össze erejüket. Az a meccs magyar idő szerint már nem 19 órakor, hanem 22:25-kor kezdődik.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.