CFB kedvcsináló, 5. hét: Minnesota – Northwestern

Az ötödik héten megkezdődnek a konferencián belüli mérkőzések, először Illinois-ba utazunk a Northwestern-hez.FBSPrev_5

A két csapat eddig jó szezont futott. A Gophers 3-1 -es mutatóval, míg a Northwestern 4-0 -ás mérleggel várja ezt a találkozót. Jó kis mérkőzésnek nézünk elébe, ahol az országosan 16. helyen rangsorolt Northwestern lesz az ellenfelünk.

A két csapat történetében már 90 alkalommal nézett farkasszemet egymással, de az 52 győzelem mellett a Northwestern csak 33 sikert tud felmutatni, 5 döntetlen mellett. Legutóbbi két meccsünkön itthon és idegenben is legyőztük a Wildcats csapatát.

A lilamezes csapat otthonában Evanston-ban utoljára 2013-ban léptünk pályára és egy szoros 20:17 -es sikert könyvelhettünk el.

A „bemelegítő” meccsek után végre elkezdődik az őrület, jönnek a konferenciamérkőzések. 1905-ben arattuk a legnagyobb különbségű győzelmet a Northwestern ellen, akkor 72:6 arányban múltuk felül az ellenfelet. Ez ma már nehezen lenne kivitelezhető, mivel az ellenfél nem annyira „gyenge” mint akkor és nem nagyon volt az utóbbi években olyan meccs, ahol 72 pontot értünk volna el.

Bár ellenfelünk országosan rangsorolt, nem kell rögtön megijedni. Amúgy is lesz még ilyen a szezonban.

A Northwestern irányítója, Clayton Thorson és a Gophers secondary párharca kulcsfontosságú lesz. Bár az újonc irányítónak nem annyira kiemelkedőek a számai, de jó lesz nem teret engedni neki. Az első négy meccsen nem volt valami konzisztens a játéka, viszont nem reménytelen. Különösen a meccsek harmadik negyedében volt jó a teljesítménye, így a félidő után a védelmünknek fel kell szívnia magát a fordulás utánra is.

A futás ellen is helyt kell majd állnunk, mert a futó, Justin Jackson az egyik legtehetségesebb játékos a WIldcats támadósorában. Ezen a poszton szerencsére mi is folyamatosan fejlődünk. Shannon Brooks és Rodney Smith is kiemelkedőt játszott a múlthéten. Ketten majdnem 200 yardot futottak össze, ráadásul Brooks 2 TD-t is szerzett.

A különbség a meccsen Leidner és legfőképpen az ő játéka lehet. Az irányító nem szórja a TD passzokat, de legalább magabiztos a játéka. Bár az elkapóink, élükön KJ Maye-el nyilván jobban örülnének, ha Leidner az endzone-ba is keresné őket.

Most majd minden kiderül, ma este 18 órától, tehát kevesebb, mint egy óra múlva itt a Minnesota-Northwestern összecsapás.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.