Magabiztos Gophers győzelem a konferenciában

A Northwestern elleni fiaskó után a Minnesota csapata megmutatta igazi arcát, nagyarányú győzelem a Purdue ellen.Gophers_7

Kötelező volt a javítás a konferenciában, hogy ne maradjunk nagyon le. Az első meccsen a Northwestern lenullázott minket és ezért joggal volt felháborodva minden Golden Gophers szurkoló, köztük én is.

A meccs talán kissé nehezen indult be és az első pontszerzésnek is az otthon játszó csapat örülhetett. A Purdue Knox 1 yardos futásával elérte első TD-jét, de az ezzel járó extra pontot kihagyták.

Mi csak a második félidőben örülhettünk az első pontoknak. Előbb Santoso 37 yardos mezőnygóljával jeleztük, hogy itt vagyunk, majd pár drive elteltével Leidner megfutott a Minnesota első hatpontosát. A kulcsember a meccsen Shannon Brooks volt, aki 17 futásból összesen 176 yardot és 1 TD-t könyvelhetett el a meccsen.

Mi mindig is futó csapat voltunk, most Brooks tündöklése segített minket a győzelemhez. Ez már csak azért is igaz, mert Leidner csak 59 yardot passzolt, igaz ezalatt 2 TD passzt is kiosztott.

A félidőben tehát 10:6 a Minnesota-nak, a java azonban még csak ezután jött.

A fordulás után mi kezdtük meg a támadást, ráadásul elég jól. Brooks előbb egy 5 yardos távot tett meg, majd teljesen meglepve a Purdue védelmét 71 yardos futott TD-t szerzett. Ez volt a játékos eddigi legeredményesebb futási kísérlete, minden szempontól.

A henger tovább folytatódott a harmadik játékrészben Leidner ugyanis kétszer is megtalálta Brandon Lingen-t az endzone-ban, aki elég hamar előrekerült az idén szerzett TD elkapások listájának élbolyába. A másodéves TE-nek tavaly csak 2 elkapása volt, ezt már most überelte. 

Mindössze 16 másodperccel később megint egy TD-nek örülhetett e vendég szurkolói sereg, de immáron a védelemtől, akik Jalen Myrick révén interception return TD-t értek el. Myrick egyébként két alkalommal is megszerezte a Purdue irányítójának David Blough-nak a passzát.

A pontot az “i”-re Santoso 25 yardos mezőnygóljával tettük fel a negyedik negyedben.

A végén kicsit visszavettünk, mikor engedtünk egy Purdue TD-t, de a meccset ez semmilyen formában nem befolyásolta. 

A meccset végül 13:41 arányban sikerült a Minnesota-nak megnyernie, ezzel 4-2 -re módosítva a mérlegét és a konferenciában is egyenlítettünk. A vártnál talán sokkal simábbra sikeredett a meccs.

Most szombaton a gyengélkedő Nebraska lesz az ellenfél, akik még nem bírtak nyerni a konferenciában, bízunk benne ez most hétvégén is így marad.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.