Meglepetésre könnyedén nyert a Nebraska

A hazai pálya és a jobb előzetes teljesítmény most nem segített, a Cornhuskers alaposan betett nekünk az egyetemi bajnokság 7. hetén.Gophers_8

Szinte értetlenül álltam a dolog előtt, hogy a Nebraska Cornhuskers ilyen könnyedén legyőzött minket az egyetemi bajnokság 7. fordulójában. Nem biztos, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de én fordított végkimenetelre számítottam. Persze szép dolog a hit, de sajnos kevés, itt most pont annyira, mint a Minnesota volt a konferencia ellenféllel szemben.

A meccs rendkívül pont gazdag volt, hiszen 12 alkalommal volt pontszerzés a két oldalon csak sajnos nem olyan elosztásban, mint előzetesen vártuk. Az eddig formákat tekintve nyugodtan kijelentettük a meccs előtt, hogy a Minnesota az összecsapás esélyese, a Nebraska a rossz formája miatt most sem számíthat nagyon jóra. Na, ennek az ellenkezője történt.

Pedig jól kezdtünk, már 5 perc elteltével megvolt a vezetés. Ráadásul a sokat keresgélt passzkísérletekből. Leidner Carter-t találta meg 24 yardos átadásával, talpon is a stadion. De sajnos nem telt bele 2 perc sem Newby 69 yardos futását nagyon benézte a Gophers védelme, hamar egyenlítettek a vendégek.

Sőt még az első negyedben az előnyt is magukhoz ragadták. Armstrong (nagyon jó név egy irányítónak) remek napot fogott ki. A Nebraska irányítója 3 TD passzt is kiosztott a meccsen.

A második negyedben kicsit közelebb léptünk a vendégekhez és felzárkóztunk 14:17-re, de Newby újabb futott TD-jével, ami most csak 9 yardos volt a félidőre 10 pontos előnyben mehettek be a piros mezesek, akik fehér mezben játszottak.

A passzjátékunk egész rendben volt, bár Leidner kétszer is eladta a labdát hosszú idő után szorgosan gyűjtötte a yardokat, meg sem állt 301-ig. Ehhez mondjuk kellett 40 kísérlet, de csak az nyer, aki tesz is érte.

A harmadik játékrészben csak vendég pontszerzés volt. A másik oldalon játszó Carter is elkapott egy TD-t, a Cornhuskers magabiztosan vezetett.

A záró negyedben csak úgy potyogtak a pontok itt is ott is. Előbb egy gyors TD váltás, majd a mezőnygólokból is esett mindkét oldalon. A 48:25 -ös végeredményt Turner 41 yardos interception return TD-jével állította be a Nebraska, akik így megszerezték első győzelmüket a konferenciában a két vereség után.

A Minnesota meg egy jó Purdue elleni meccs után nem tudott mit kezdeni a Mike Riley vezette Nebraska-val.

Most egy hét szünet következik számunkra. Ezen idő alatt rendesen fel kell készülnünk, mivel a Jim Harbaugh vezette Michigan érkezik a TCF Bank Stadium-ba.

Harbaugh-ék egyébként egy rendkívül szerencsétlen snap miatt bukták el az állami rangadót a Michigan State ellen legutóbb, ami miatt most talán elég dühösek. Ők is készülnek egy plusz hetet, nem lesz egyszerű a Gophers élete október 31-én.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.