Gyenge kezdés, majd magabiztos győzelem a Lions ellen

Egy csapat akkor csapat, ha mindannyian egy célért küzdenek, nincsenek széthúzások előre tekint, a Lions ellen ezt tettük, meg is lett a siker.RegSeason Game7, Vikings-Lions2

Nem várt ránk könnyű meccs a Detroit Lions otthonában. A Ford Field-re kilátogató sok tízezer rajongó szinte kivétel nélkül a világoskékbe öltözött csapat sikeréért szorított vasárnap. Annak ellenére voltak kint ennyien, hogy a hazai gárda idén nagyon rosszul kezdett és 5 vereség után csak a múlt héten tudta megszerezni első győzelmét. Most is egy csoportrangadón bizonyíthattak.

Ennek megfelelően kezdtek, a Vikings nem kis megdöbbenésére. Én is csak néztem, mikor a Lions semmi perc alatt előrántott egy 46 yardos Johnson elkapást, majd hirtelenjében a TD-t is megszerezték. A védelmünk kb. ugyanígy nézhetett, mert nem tudtak tenni ellene semmit. Alig 4 perc után máris előnyben a hazai gárda.

Nekünk kicsit több idő kellett mire összeszedtük magunkat a padlóról, de az első támadásunkból csak egy mezőnygólra voltunk jók. Míg nekünk meg kellett elégedni azzal a 3 pontocskával a Lions ismét villámgyorsan átment a pályán és újabb TD-t ünnepelhetett. Sokan gondoltuk, hogy nagy zakó lesz ebből. Persze nem lett, de ez most mindegy.

A második negyed elején megint jött Walsh és kozmetikázott az eredményen. Egy elvesztett labda után gyorsan lezavartuk a Lions támadóit és végre beindulhatott, aminek be kellett. Line bravúros 49 yardos elkapásával máris a redzone-ban voltunk, ahonnan pár play után Rudolph 1 yardos TD elkapása után komolyan megkezdtük a felzárkózást.

A védelem őrölt, míg a támadók szépen hozták a yardokat. A szünetre Walsh 51 yardos mezőnygólja után mehettünk el és már csak 2 pont volt a hátrányunk.

A harmadik negyed elején következtek a Vikings újonc elkapójának pillanatai. Diggs előbb egy 13 yardos elkapással mutatkozott be, majd egy Superman TD elkapással már az előnyt is megszerezte a Vikings-nak. Diggs hihetetlenül tehetséges játékos, aki be meri vállalni azt, amit más azért már meggondolna. Miután lerázta a Lions védőket az endzonba vetődött a labdáért. Hihetetlen mozdulat volt.

Még a negyedben jött Walsh negyedik mezőnygólja is, amire a hazaiaknak nem volt válaszuk. 19 pontot tettünk fel úgy az eredményjelzőre, hogy a remekül kezdő Lions nem tudott mit okozni. Volt baj rendesen a hazaiak játékhívásában is, ez rendesen meglátszott.

A védelem közben csak őrölte a támadásokat, Stafford karriercsúcsot jelentő 7 alkalommal került a földre a védők által. Nem hiába na, a Lions meccs mindig hoz valami rekordot. J

Peterson egyszer úgy megindult, hogy csak na. A már „öregedő” játékos 75 yardos futást ért el, ami kár hogy nem lett TD, de megbocsájtjuk neki, mert kitett magáért annál a játéknál. Nem érte el a 100 yardot a meccsen, most más tündökölt. Őt úgy hívják, hogy Teddy Bridgewater. Teddy néha úgy ült a pálya szélén, a padon, mint aki már marhára unja az egészet és a haza utat várja csak. Végül 316 yardot passzolt, ez 1 yarddal marad el eddigi karriercsúcsától.

A végén még Walsh rúgott egy mezőnygólt, mellyel 5/5 -re javította a meccsen a statját, a kihagyott extra pont most a feledés homályába merült.

A találkozó végül simább lett, mint az az első negyed végén látszott, 28:19 a vége. Itt meg kell jegyezni, hogy a Vikings helyzetkihasználása, hogy is mondjam, igazán luxus. Mármint luxus, hogy mit meg nem engedünk magunknak. Ez a meccs 40:19-es végeredménnyel kellett volna, hogy záródjon. 3 mezőnygólunk is simán lehetett volna TD, de valamiért nem megy a redzone-ban vagy annak közelében a játék. Erre kell nagyon ráfeküdni, mert nem kényelmesedhetünk el ennyire, kellenek azok a pontok, így is nagyon kevés a pontátlagunk, a liga hátsó felében vagyunk.

A héten ismét egy csoportrangadó következik, ellenfelünk a Bears lesz, akik most alaposan rápihenhettek az ellenünk vívott meccsre, melyen persze mi vagyunk az esélyesek, de nem árt vigyázni.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.