CFB kedvcsináló, 9. hét: Michigan – Minnesota

A volt NFL edző, Jim Harbaugh és a Gophers ideiglenesen kinevezett vezetőedzője Tracy Claeys összecsapása következik az egyetemi bajnokság kilencedik játékhetén.FBSPrev_9

Nem vár könnyű mérkőzés a Minnesota Golden Gophers csapatára, na és nem csak azért, mert a Harbaugh edzette Michigan Wolverines érkezik Minneapolis-ba.

Új időszámítás kezdődik csapatunk életében. Jerry Kill visszavonulása után sem áll meg az élet, menni kell előre. Most ezt a feladatot, mármint, hogy a csapatot továbbvezesse Tracy Claeys kapta meg, aki eddig a védelmi koordinátor volt a csapatnál, de közben Kill jobb keze is. Nem véletlen, hogy ő lett kinevezve, nagyon megbízott benne az ex-edző, ráadásul 21 éve dolgozott vele együtt, ami idő alatt a vezetőedzői asszisztense is volt a DC feladatok ellátása mellett.

Mindkét csapat jól kipihenhette magát erre a meccsre ugyanis a múlthéten egyikük sem játszott.

Legutoljára a hetedik héten játszottak a felek, persze nem egymással. Az a forduló semelyiknek sem jött ki jól. A Minnesota a Nebraska ellen talán némi meglepetésre, de simán kikapott, míg a Michigan az állami rangadón maradt alul a Michigan State ellen, mikor 10 másodperccel a vége előtt nyerő állásban puntolni kényszerültek, de a rossz snappet végül összeszedő punter végül az ellenfél játékosának a kezébe dobta bele a labdát, aki berohanva az endzone-ba megnyerte a Spartans-nak a meccset. Jó kis derbi volt.

A feladat tehát mindkét csapatnak adott, győzni kell. Ezen a meccsen Harbaugh-ék az esélyesebbek kár is tagadni a MSU elleni meccsig 3 találkozót hoztak le kapott pont nélkül és ugye ismerjük a Northwestern elleni nulla pontos meccsünket, nem szabad megismétlődnie.

Tavaly idegenben volt a meccs, a mi szempontunkból, de a végén annál nagyobb volt az öröm, mikor a 30:14 -re megnyert találkozón miénk lehetett ennek a párharcnak a trófeája a Little Brown Jug, azaz a Kis Barna Kancsó.

Most Jim-ék csapata kicsit jobb a szezonban és a konferenciában is pont fordított a mérlegük mint nekünk, de nem kell elkeseredni.

A futójátékban vissza kell nyernünk régi formánkat, ha kell Shannon Brooks vagy Rodney Smith is bevethető. A passzjátékkal nincs annyira gond, Leidner jó teljesítményű irányító még akkor is ha nem passzol annyit, csak jobban oda kell figyelnie a labdabiztonságra és, hogy ne adogassa el. Claeys irányítása alatt még nem tudjuk pontosan milyen is lesz a Gophers féle támadójáték, de erre szombaton választ kaphatunk.

A meccs magyar idő szerint vasárnap (szombatról-vasárnapra) pontosan éjfélkor kezdődik, ajánlott a megtekintése.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.