CFB kedvcsináló, 10. hét: Minnesota – Ohio State

Újabb erős ellenfél jön szembe a konferencián belül, a tavalyi Nemzeti Bajnokkal mérkőzünk meg az egyetemi bajnokság tizedik fordulójában.FBSPrev_10

Az idő rövidsége miatt, mert alig két óra múlva kezdődik a meccs most csak egy rövidebb beharangozót csinálunk.

A tavalyi Nemzeti Bajnok az Ohio State Buckeyes lett, idén is van esélyük, de mint tudjuk az egyetemi bajnokság minden évben kiszámíthatatlan.

A Minnesota Goplden Gophers sajnos idejekorán kiszállt már a Playoff-ért folytatott versenyből is, mert olyan meccseket nem tudtunk megnyerni, amik illendőek lettek volna. Legutóbb épp a Michigan ellen sikerült egy szörnyű playhívásos és kivitelezéses drive-al győzelemhez juttatni Harbaugh-ékat.

Tavaly viszonylag szorosnak mondható meccset játszottak a felek, mely 31:24 -es Ohio State győzelemmel zárult. Persze ez mit sem ér, hiszen 2001 óta képtelenek vagyunk felülkerekedni a Buckeyes csapatán. Legutóbb az Y2K beköszöntekor, azaz 2000-ben nyertünk a most országosan 3. helyen rangsorolt Ohio State ellen, az a meccs 29:17 -es Minnesota győzelmet hozott, de persze azok teljesen más idők voltak még.

Claeys-nek nem lesz könnyű a múltheti vereség után most a szépítés az Ohio State még idén senkinek nem tette meg azt a szívességet, hogy vereséget szenvedjenek.

Kell majd Leidner jó formája és egyáltalán nem fogjuk bánni, ha megint sikerül összehoznia egy 300+ yardos meccset pár TD-vel megfűszerezve. Kulcsfontosságú lesz, hogy Mitch mit hoz majd ki az Ohio State secondary ellen, akik passzjáték ellen talán kicsit gyengébbek.

De ugyanilyen fontos lesz, hogy a Gophers védelme stabil legyen futás ellen. Ez főleg azért fontos, mert Ezekiel Elliott eddig meglehetősen erős szezont produkál és nagyban hozzájárul a Buckeyes sikereihez.

Arra mindenképp fel kell készülnünk, hogy a pontszerzés nem lesz egyszerű, hiszen az Ohio State az 5. legkevesebb pontot kapja az egész ligában, ezzel szemben a 15. legjobb pontszerzők. A meccsen most sajnos ki kell mondani nem mi vagyunk az esélyesek, de meg kell próbálnunk.

A találkozó szinte azonnal, hajnali kettőkor kezdődik. Nézzük.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.