A záró negyedig sehol nem voltunk, ez kevés volt az Ohio State ellen

A Minnesota Golden Gophers csapata a tavalyi Nemzeti Bajnok, Ohio State ellen lépett pályára az egyetemi bajnokság tizedik fordulójában.Gophers_11

Ez nem a Minnesota napja volt, hiszen helyenként ötlettelen játékkal csak akkor kezdtek valamennyire érvényesülni, mikor már késő volt. Az Ohio State nem túl nagy, de magabiztos győzelemmel őrizte meg veretlenségét a Golden Gophers elleni sikerrel.

A meccs első negyede túl sok izgalmat nem tartogatott, pláne úgy, hogy egyetlen pont sem esett egyik oldalon sem. Az első hat drive kivétel nélkül punttal ért véget.

A második negyedben aztán jött a lehetőség a vendég csapat előtt, hogy egy mezőnygóllal végre megkezdje a meccsen a pontgyártást, de a Minnesota kickere, Santoso 50 yardról inkább kihagyta a lehetőséget. #CollegeKickers

Az országosan harmadik helyen rangsorolt Ohio State-n sem látszott, hogy nagyon akarnának, legalábbis abból, hogy állandóan puntoltak nem az jött le, hogy annyival jobbak lennének, vagy annyival többet tennének a meccsért.

Kellett egy kis ösztönzés a részünkről, hogy meglegyenek az első pontok. Bár ne lettünk volna ennyire “segítőkészek”. Leidner a saját 12 yardosunkról indított támadás során interceptiont dobott és a labdát lehúzó Vonn Bell meg sem állt az endzone-ig, végre pontot szerezve a találkozón. Nem voltunk feltétlenül boldogak.

Sajnos nem telt bele újabb 4 perc és a meccsen összességében brillírozó Ezekiel Elliott (jövő évben első körre várt RB) 15 yardos futott TD-vel növelte a címvédő előnyét.

A szünetre beállt a 2 TD-nyi differencia.

A fordulás utáni negyedben csak a hazaiak tudtak újabb hatpontost elérni. Cardale Jones adott egy 6 yardos TD passzt Michael Thomas-nak, amivel már szemmel is jól látható előnybe kerültek a hazaiak.

Valami történhetett, mert a záró negyedben a Minnesota kétszer is beért a gólvonal mögé. Előbb Maye 4 yardos, majd Still 10 yardos elkapásával. Nem volt elveszve a meccs, de borzasztóan kevés maradt hátra. 

Az Ohio State irányítója, Jones aztán 1:53 -al az összecsapás vége előtt lezárt a találkozót, mikor 38 yardos futott TD-t szerzett.

Megbosszulta önmagát az, hogy csak az utolsó negyedben sikerült a pontszerzés. Talán ha bemegy Santoso 50 yardos mezőnygólja? – nem tudjuk meg miként alakult volna.

Sorra jönnek az országosan rangsorolt együttesek. A héten is ez történik, a szintén 100%-os, 9-0 -ás mérleggel álló Iowa Hawkeyes otthonába látogatunk, ahol sajnos megint nem a 4-5 -ös mérleggel álló Gophers az esélyes. A párharcért járó bronzmalac sem lesz lesz újra Minnesota-ban egy ideig.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.