Tracy Claeys lett a Golden Gophers új vezetőedzője

Immáron nem megbízott, hanem teljes beosztású vezetőedzőként Tracy Claeys lett a Minnesota Golden Gophers új mestere.Tracy Claeys_1

Jerry Kill hirtelen visszavonulása kissé érzékenyen érintette a csapatot, valahogy azóta a győzelmek is elmaradnak. Eddig megbízott vezetőedzőként a már 21 éve Kill mellett dolgozó Tracy Claeys volt a csapat megbízott vezetőedzője, de a héten bejelentették, hogy 3 éves szerződést kötnek, a csapatot jól ismerő vezetővel.

Claeys eddig idén kétszer irányította a csapatot és egy szűk vereség mellett van egy kevésbé szép másik veresége is, igaz ezek mind erősebb csapatok ellen történtek.

A 21 éves együttműködés még a D-II -es csapathoz, a Saginaw Valley State-hez nyúlik vissza, ott dolgozott először együtt Kill és Claeys. 2010-ben csatlakozott defense koordinátorként a Gophers-hez és a szerdai napig hivatalosan is ebben a pozícióban dolgozott.

Claeys érkezésével a Minnesota védelem nagy fejlődésen ment keresztül. Elérte, hogy pár év alatt a Gophers védelem legyen az egyik leghatékonyabb a BIG10 konferenciában. 

2013-ban például csak 289 pontot kapott a védelem, így 2004 után először fordult elő a csapattal, hogy be tudott menni 300 bekapott pont alá. Claeys jó munkát végzett a védelemnél.

Ha az egész csapat teljesítményén is ekkorát tud lendíteni nagy jövő előtt állhat a Minnesota-i football program. Bízzunk benne, hogy az elkövetkezendő három évben tényleg sikerül egy már rájátszásra is esélyes csapatot összekovácsolni.

Most nem szabad abból kiindulni, hogy mi történt az elmúlt két meccsen, mert nem az a mérvadó. Az igai munka most kezdődik. Még van hátra 3 meccs az idényből, amiből a legjobbat kell kihozni. Mondta ezt az újdonsült vezetőedző, aki szerint hatékony csapat lesz a Gophers-ből.

Legyen úgy. GO GOPHERS!

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.