CFB kedvcsináló, 11. hét: Minnesota – Iowa

Engedjük-e, hogy az Iowa történelmet írjon, vagy Claeys végre megszerzi első győzelmét? Ez kiderül az egyetemi bajnokság tizenegyedik fordulójában.FBSPrev_11

Ma sem lesz egyszerű meccse a Minnesota Golden Gophers együttesének, az országosan 5. helyen rangsorolt Iowa Hawkeyes lesz az ellenfél az egyetemi bajnokság 11. fordulójában. Esetlegesen történelmi eseménynek lehetünk szemtani abban az esetben, ha a hazai csapat, azaz az Iowa Hawkeyes nyeri a találkozót.

Ugyanis, ha ma az Iowa nyer, akkor történetük során először 10-0 -ás mérleggel állhatnak. A mostani szereplésük se semmi, de a Hawkeyes többet akar. Sokat fordult a világ tavaly óta. Akkor a Minnesota 51:14 arányban hozta a meccset a mostani ellenféllel szemben, ma egy ilyen sima sikert elérni szinte lehetetlen lenne.

Nálunk is megváltozott a helyzet. A héten kinevezték állandó vezetőedzőnek Tracy Claeys-t, akit három évre szerződtetek a csapathoz. Nagyon bizonyítani akar az edző, aki még vár első sikerére, ami talán nem ma jön el, bár ne szaladjunk előre, várjuk meg a meccs végét.

Sajnos az offense-ünk egész évben akadozik, de a defense az egyik legjobb a ligában, benne van a top25-ben. Most rájuk nagy szükségünk lesz, de annak a tudatában, hogy a hazaiak irányítója C.J. Beathard nem tartozik az elit irányítók közé van bizakodásunk. Beathard mindössze 10 TD passznál jár a szezonban, ennek ellenére van 9-0 -ás mérlegük, ami e tudatában elég szép eredmény. Így tehát nem feltétlenül a passzolt TD-kre kell felkészülni, de tudjuk, hogy ilyenkor szoktak jönni a meglepetések, nem hiányzik, hogy beleszaladjunk egybe.

Nálunk Leidner továbbra is első, ő kezd és vélhetőleg ő is végez a meccsen. Tavaly csak 13 alkalommal passzolt, viszont ebből 4 TD-t szerzett, ami elképesztő volt. Most beérjük mondjuk kettő passzolt és egy futott TD-vel is Mitch-től.

De, hogy mi lesz most, majd kettőtől kiderül. Minnesota – Iowa, azonnal kezdődik.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.