CFB kedvcsináló, 12. hét: Illinois – Minnesota

Visszatértünk hazai pályára az egyetemi bajnokság utolsó előtti, azaz tizenkettedik hetén, az ellenfél pedig az Illinois Fighting Illini lesz.FBSPrev_12

Ideje javítani a konferencián belül, mert hosszú idő óta ez az egyik legsiralmasabb szereplésünk. Összesítésben 4-6 a mérleg, de konferencián belül csak 1 győzelem társul az 5 vereség mellé, ami borzasztóan kevés.

Ellenfelünk az 5-5 -ös mérleggel álló Illinois Fighting Illini lesz, akiknek csak egy győzelemmel van jobb mérlegük a konferencián belül. Tavaly nem sikerült őket megverni, a 28:24-el végződő meccsen sajnos mi maradtunk alul. Ott 14:0 -ás hátrányból sikerült 24:21 -re fordítanunk, de egy fumble return TD-vel végül kikaptunk.

Sorozatban négy vereséggel a konferenciában állni nem a legjobb érzés, Claeys-nek eddig nem sikerült összerakni a nyerő taktikát, bár kétszer is csak hajszálon múlott. A főműsoridős meccsek közül ugyan kikerültünk, de ez a találkozó értékéből nem von le semmit.

A két csapat közös történelme egészen két századdal ezelőttig, egészen 1898-ig nyúlig vissza, akkor találkoztak először a felek. Az első párharc nem kecsegetett túl sok ponttal, mindössze 11:10 -re nyert az Illinois. Azóta a Gophers bőven javított a mérlegen, 35 győzelem mellett 29 vereséget szenvedtek el és 3 meccs ért véget döntetlennel.

A közönség továbbra is kitart a Leidner vezette csapat mögött, aki elmondta, hogy revansot akar venni tavaly elszenvedett vereségért és persze javítani szeretne az idei mérlegen is. Az irányító teljesen jó formában van, jók a passzai és eredményes földön és levegőben is. Kedvencei Maye és Wolitarsky jó célpontok, ketten majdnem 100 elkapásnál járnak idén, de csak 6 TD elkapást csináltak.

Futás terén megoszlik a mezőny. Az utóbbi időben előtérbe kerülő Shannon Brooks már 4 TD-t is elért futásból, míg a korábban játszatott Rodney Smith csak 1-et. Rodrick Williams, akit Cobb utódjakét tartottak számon korábban nagyon is felejthető szezont produkál, alig 100 futott yardja és 1 TD-je van.

Ennek ellenére csapatunknál megy a futójáték és meglepő módon a passzok is rendre jönnek. Utóbbi még jól jöhet, az Illini védelme passzokból sebezhetőbb, mint földön. Bár az utóbbi 4 meccsükön átlagosan 205 yardot szaladtak ellenük a csapatok, valami hasonlót várunk el a Minnesota-tól is.

A rossz mérleg ellenére is fontos meccs lesz, mert bár eléggé rossz az idényük papíron még mindkettő együttesnek van esélye arra, hogy BOWL meccset játsszon.

Ehhez viszont a Gophers-nek, ma mindenképp győznie kell, sőt jövő héten a Wisconsin-t is meg kell vernünk.

Most viszont a mai meccsre koncentráljunk, ami magyar idő szerint ma 18 órakor kezdődik.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.