Előzetes: Packers – Vikings (11. hét)

Nagyon fontos meccs előtt a Vikings, a 11. játékhéten a Packers csapatát látja vendégül otthonában.Preview Packers-Vikings_RegSeason11_1

Már most előre leszögezzük, sajnos nem lesz hóesés a meccs ideje alatt, pedig egy ilyen derbihez az dukálna.

A jelmondat mára: #DefendTheNorth

Ez így igaz, északot meg kell védeni. A Green Bay Packers nagyon nagy pechszériát hajt végre az utóbbi időszakban, a Vikings pedig folyamatosan növel győzelmei számát.

A csoport élén álló Vikings, – de jól esik kimondani, szóval a csoport élén álló Vikings a Packers együttesével csap össze pár órán belül hazai pályán. A két csapat múltja elég régre nyúlik vissza, már az ősidőkben is sokszor feszültek egymásnak a felek. Az utóbbi időben szinte csak a Packers sikerek születtek, utoljára azon az emlékezetes, rájátszást érő 2012-es alapszakasz meccsen tudtunk felülkerekedni az ellenfélen.

A két csapat teljesen ellentétes utat jár be mostanában, de most derül, ki hogy ki merre tart valójában. A helyszínen több, mint 50000 lelkes drukker, valamint a tv előtt ülő milliárdnyi Vikings fanatikus ma mind a hazai győzelemért szorít.

És nem is kell annyira lebecsülnünk magunkat. Nem a múltból kell kiindulnunk, hanem a jelenlegi állásokból. A Vikings védelem abszolút top. A nyolcadik legkevesebb yardot engedtük ebben az idényben és eddigi ellenfeleinket mindig 23 pont alatt tartottuk. Cél ez ma is a Rodgers vezette Green Bay támadói ellen, akik nagyon fogadkoztak, hogy meg lesz nekik a győzelem. Ehhez nekünk is lesz egy két szavunk. Visszatér Barr mellé Eric Kendricks is, így újra az első egység játszhat a LB sorban. Floyd és Trattou is bevethetőek újra a védőfalban, itt elvileg nem lehet gond.

A passz elleni védekezésünk meglepően jó, de ez nem is csoda ilyen játékosokkal a secondary-ben. Teljes szívből kívánjuk, hogy Rodgers többször találja meg a mieinket, míg a saját játékosait.

Hazai oldalon a támadóknál lehet kis probléma, minden azon múlik, hogy Matt Kalil tud-e szerepelni. Lábujjsérülése miatt kérdéses a játéka. A többiek szerencsére egészségesek és bevethetőek.

Peterson ma is nagyot alkothat, jöhet az újabb 200+ yardos meccs, amivel egyeduralkodó lenne az NFL-ben. És miért ne a legősibb rivális ellen futná meg?

Tény, Peterson nagyon jól játszik, ma idén elsőként átlépheti az 1000 futott yardot. Bridgewater ezzel bőven ki lesz segítve, így továbbra is hozhatja a megszokott, biztonságos és eredményes játékát. Jöhetnek a rövid és középhosszú passzok, melyekkel folyamatos lehet az előrehaladás. Az elkapók megvannak a feladatra.

Meglátjuk, hogy mire megyünk a Packers ellen, a találkozó ma 22:25-kor kezdődik és Sport2 élőben közvetíti.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.