A labdavesztések ölték meg a játékunkat

Szoros meccsen megvolt az esélyünk a győzelemre, de a labdavesztések kinyírták a meccsünket.RegSeason Game14, Vikings-Cardinals2

A Minnesota Vikings csapata egyáltalán nem szégyenkezhet az Arizona elleni elvesztett meccs miatt, inkább csak bánkódhat, hogy az elvesztett labdák miatt hiányzott a győzelemhez az a bizonyos 9 pont.

Történt ugyanis, hogy a Vikings Adrian Peterson révén még az első negyed elején megszerezte a vezetést a sokkal esélyesebbnek tartott Cardinals ellen, akik csak nézték, mikor AP becikázott az endzone-ba a játékszerrel. Természetesen ezelőtt a Cardinals értékesített egy 27 yardos mezőnygólt, de átvettük a vezetést.

Meg kell jegyezni, hogy ez volt Peterson karrierjében a 100. szerzett TD, többségét értelemszerűen futásból szerezte, 95-5 arányban.

Az előnyt, ami meglep volt vagy sem sajnos nem sokáig élvezhettük, mert a Cardinals egy embertelen nagy védekezi hibának köszönhetően ismét magához ragadta az előnyt. Sajnos a secondary-ben az elkapókra ráállított emberek nagyon elváltottak, Brown-t és Fitzgerald-ot is szabadon hagyták. Az előbbi kapta a labdát és 65 yardos cipelés után TD-t jegyzett.

A második játékrészben egy Wright által elveszett labdát és egy 44 yardos Walsh mezőnygólt láthattunk vendég részről, a szünetre mindössze 3 pontos hátránnyal mentünk az öltözőben.

Hatalmas fordulatot vett a Vikings játéka a mindössze 4 nappal azelőtti Seahawks elleni, ilyet nem nagyon láttunk mostanában.

Csak ugye nem volt minden tökéletes, hiszen bár elég rendesen termeltük a yardokat a harmadik negyed első általunk vezetett drive-ában, Peterson labdavesztését is megbosszult a Cardials. Palmer 15 yardos passzával Floyd-ot találta meg az endzone-ban.

A zárónegyedben Catanzaro révén a hazaiak már nagyobb előnyre tettek szert, de mi nem adtuk fel és előbb Walsh 54 yardos mezőnygóljával közelítettünk, majd egy 5 yardos Bridgewater – Wallace összjátékból egyenlítettünk.

És bár 1:48 –al a vége előtt Catanzaro 47 yardról nem hibázott és ismét előnybe juttatta a sajátjait bőven megvolt a lehetőség előttünk, hogy egyenlítsünk, sőt megnyerjük a meccset.

Gyönyörűen jöttünk előre Rudolph és Wright is jelentő szerepet vállalt ebben, de 13 másodperccel a vége előtt jött az újabb labdavesztés, amivel a támadás joga átkerült az Arizona-hoz, így ők egy egyszerű térdeléssel véget vetettek a meccsnek.

Jók voltunk, de az a 9 pont, amit az elejtett labdákkal benne hagytunk a meccsben, mint általában, most is soknak bizonyult.

Továbbra is megvan az esély a playoffra, már csak azért is, mert egy esetleges sikerrel már-már szinte bebiztosítanánk részvételünket egy Wild Card helyre. Tudni illik az utánunk következő legjobb mérleggel álló csapat is csak 6-7-el áll. De persze inkább a hátralévő három meccsből (vs. Bears, vs. Giants, vs. Packers) legalább kettőt kell megnyernünk.

Jövő héten a Bears érkezik Minneapolis-ba, akik ma a Redskins elleni vereségükkel elszálltak a playoff részvételtől a csoportrangadó miatt mégsem veszik majd félvállról a meccset.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.