Quick Lane Bowl ráhangolódás – 1. rész

Háromrészes ráhangoló sorozat veszi kezdetét a Quick Lane Bowl-ra, ahol a Minnesota Golden Gophers játszik majd a Central Michigan Chippewas csapatával.Quick Lane Bowl_2

Első részben megismerkedhetünk kicsit a csapat múltjával és az egyetemmel, a második részben megnézzük a BOWL múltját, míg az utolsó részben megnézzük, hogy hogyan is szerepeltek az ellenfelek a 2015-ös NCAA idényben, végül jön a beharangozó a december 28-i mérkőzést megelőzően.

Vágjunk is bele, ismerkedjünk meg kicsit ellenfelünkkel.

A Central Michigan Chippewas a Michigan állambeli Mount Pleasant-ban székel. A Central Michigan University-t 1892-ben alapították és mára közel 27000 fős hallgatósággal rendelkezik.  A Forbes listáján 622 helyen rangsorolt egyetem football programja adott már pár ismert játékost az NFL-be.

Itt van mindjárt a Pittsburgh Steelers elkapója Antonio Brown, vagy éppen a nemrég 1/1 -es választott Eric Fischer, aki a Chiefs támadófalának tagja, de itt kezdte egyetemi karrierjét például JJ Watt is, aki most a Texans védelmének oszlopos tagja.

Tehát a Central Michigan Chippes annak ellenére, hogy nem éppen a top footballprogramok közé sorolható olykor-olykor megmutatja, hogy képes sztárokat adni a profi ligának.

Maga a footballprogram 1896-ban 4 évvel az egyetem alapítása után vette kezdetét. Első komoly rivalizálásukra egészen 1907-ig kellett várni. Ekkor vette kezdetét a Western Michigan és a Central Michigan közti rivalizálás. Ugyanis ebben az évben találkoztak először a felek és ez a párharc minden évben megismétlődött e és mind a mai napig is tart. A párharc örökmérlegét nagy fölénnyel 27-14-1 arányban a CMU vezeti a WMU-val szemben.

A Chippewas 1974-ben csatlakozott a Mid-American Conference (MAC)-hez, ahol mind a mai napig nyomják a meccseket.  

Sok híres edző járult hozzá a CMU football kultúrájának előmeneteléhez.1951-ben itt kezdett el először egyetemen edzősködni Kenneth Kelly, aki a footballcsapat mellett 54-től a kosárlabdacsapatot is irányította. Ő volt az, aki a 16 éves pályafutása alatt 7 alkalommal is megtudta nyerni a konferenciát csapatával. Éppen ezért tiszteletből ő lett az egyik névadója a csapat stadionjának, a Kelly/Shorts Stadium-nak.

De itt volt edző az a Roy Kramer is, aki nemzeti bajnokságot tudott nyerni a csapattal, ráadásul itteni edzői pályafutása alatt 72%-os győzelmi arányt tudott felmutatni a Chippewas-al, ráadásul soha nem volt negatív mérlegű szezonja.

Nem szabad megfeledkezni a már a College Football Hall of Fame tag Herb Deromedi-ről sem, aki a MAC történetének legsikeresebb edzője.

A CMU 1990 óta szerepel BOWL mérkőzéseken. Itt inkább kisebb sikereket ér el, mivel a 3 győzelem mellett 5 vereségük van. Legutóbb 2014-ben a Bahamas Bowl-on szerepeltek, ahol a Western Kentucky ellen 49:48 arányban maradtak alul, egy nagyon izgalmas meccsen.

Az egyetem tehát sok jó játékost adott már a profi ligának. Azonban nem csak jó játékosok, de jó pár híres ember is itt végzett. Itt van például Jeff Daniels színész is, akit ha máshonnan nem is a Dumb és Dumber-ből jól ismerhetünk, de szintén itt végzett a színész/komikus Larry Joe Campbell is.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.