Peterson rekordot dönthet az utolsó fordulókban

Nem sokan hitték volna az előszezonban, hogy Peterson visszatérése ennyire jól fog elsülni, de így lett.Adrian Peterson_X

A Minnesota Vikings 30 éves futója Adrian Peterson jelenleg vezeti az NFL rangsorát futott yardok tekintetében, ugyanis az első 15 játékhéten 1251 yardot termelt a földön.

Eddig összesen két alkalommal (2008 és 2015) lett a legjobb futó a ligában, most közel jár ahhoz, hogy idén besöpörje a harmadik elsőséget is.

Peterson teljesítménye nagyon kiemelkedő ebben a szezonban és bár talán nem fog újabb 2000+ yardos szezont produkálni, de komoly esélye van arra, hogy egyéb rekordokat megdöntsön. Az NFL rekord megdöntéséhez a htáralévő 3 meccsen összesen 855 yardot, átlagosan 285 yardot kéne termelnie futásokból mérkőzésenként. Ez azért innen nézve lehetetlennek tűnik. De most nem is ez a cél.

Peterson lehet az ötödik legjobb 30 éves futó az NFL történetében, de akár lehet jobb is. Ehhez viszont 169 yardot kell futnia még a szezonban, amivel beelőzni és 5. helyen álló Priest Holmes-t, vagy fut 240 yardot és beelőzi a 4. Barry Sanders-t, de futhat384 yardot, amivel megelőzi a 3. Corey Dillon-t is. A második helyen jelenleg Walter Payton áll, akinek a megelőzéséért 430 yardot kéne termelnie az alapszakasz végéig. Talán kicsit lehetetlennek tűnik, de elérheti akár az első helyet is, amit Tiki Barber-től ragadna át, aki 1860 yardot teljesített 2005-ben 30 éves kora ellenére. Ehhez viszont Peterson-nak minimum 609 yardot kell cipelnie a labdát a három hátralévő meccsen.

Ami sokkal könnyebben elérhető az az, hogy ő lehet az NFL történetében a második olyan RB, aki 25 éves kora előtt valamint 30 éves kora után is képes elérni az 1500 futott yardot. Eddig erre csak Walter Payton volt képes, aki 23, 25 valamint 30 és 31 éves korában lépte át az 1500 futott yardot.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.