Kiütéses győzelem a csoportrangadón

Hatalmas győzelmet aratott a Minnesota Vikings együttese az NFL 15. játékhetén.RegSeason Game15, Bears-Vikings2

Utolsó előtti mérkőzésünket játszottuk hazai pályán a TCF Bank Stadium-ban, a Giants ellen elbúcsúztatjuk a két évig otthont adó „pótpályát”.

Most azonban még csak a Bears elleni meccsen vagyunk túl. Atyaég, micsoda győzelem.

A Bears elleni meccsen csapatunk győzelme egy percig sem forgott veszélyben. A Vikings talán az év legjobb teljesítményével rukkolt elő, de ha más nem, akkor az irányító Teddy Bridgewater biztos. Teddy karriercsúcsot jelentő 4 TD passzal vette ki a részét a sikerből, ráadásul volt még egy futott TD-je is. Ez a meccs róla szólt, most felnőtt a feladathoz.

A meccs első negyedében megmutattuk, hogy ott vagyunk a pályán. Szép playek, remek kivitelezések voltak hazai részről. Adrian Peterson a sérülése miatt is most kicsit kevesebb szóhoz jutott, de azért így is sikerült neki egy átlagos meccset lehoznia. A találkozót a Bears kezdhette, de alig 3 perc után leparancsolta őket a Vikings védelem. Egy elég jól felépített Vikings drive után, amiben volt futás és passz is rendesen végül Diggs lett a főszereplő.

A Vikings újonc elkapója Bridgewater-től kapott egy 15 yardos passzt, amit az endzone-ban annak rendje és módja szerint elkapott, megszerezvén a hazaiak számára a vezetést.

Az események a második negyedben is folytatódtak. Előbb Walsh rúgta be a kísérletet 53 yardos távolságból, amivel megszerezte 21. olyan mezőnygólját is, ami 50 yardról vagy annál távolabbról értékesített. Az újabb hazai pontszerzés után a Chicago is megmutatta, hogy ott vannak a pályán, Jeffery elkapott TD-je révén szépített a csapat. Itt a hangsúly a szépítetten van, mert bár szerzetek pontot, semmire nem mentek vele.

Csak hogy a remények ne éljenek sokáig a szeles városiakban jöttek a McKinnon percek. Peterson bokája megsérült, így ideiglenesen ki kellett állni a meccsből. Jött tehát Jerick és aratott. Egy remek összjátékból megszületett az újabb Minnesota-i hatpontos.

Ezúttal McKinnon volt Teddy célpontja, aki karrierje első TD-jét szerezte. A szünet után is mi voltunk fölényben. Diggs ismét megmutatta, hogy remek játékos. 33 yardos átadás után több emberrel a nyakán küzdötte be magát a gólvonal mögé a labdát cipelve. Ezzel a TD szerzéssel két egyéni rekord is született.

Egyrészről Diggs először szerzett 2 TD-t egy meccsen, míg Bridgewater először osztott ki 3 TD passzt karrierje során. A zárónegyedben Justin Trattou szerezte meg Cutler labdáját igazán remek pozícióban, amit mi ki is használtunk. Teddy megfutotta a maga 12 yardos TD-jét is, amivel nagyon elléptünk a Bears-től.

Bár szereztek egy újabb TD-t Forte révén értéke nem sok volt.

A végén még Line is megmutatta magát és begyűrte magát a gólvonal mögé, amivel kialakította a 17:38-as végeredményt.

A 9. sikerrel idén már megvan a pozitív mérleg. Innentől a minél jobb eredmény elérése a cél, na meg persze a rájátszás. Következő ellenfelünk a Giants lesz, akik kénytelenek lesznek nélkülözni a legnagyobb fegyverüket, az elkapó Beckham-et, de persze ez nekünk nem van. A New York-iak ellen vívott meccs ismét főműsoridős lesz, így hazánkban is közvetíti a televízió.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.