Quick Lane Bowl ráhangolódás – 2. rész

Már csak alig egy hét és a Gophers ismét a pályára lép egy Bowl mérkőzésen, jöjjön a ráhangolódás második része.Quick Lane Bowl_3

Folytatjuk háromrészes BOWL ráhangoló sorozatunkat. Az első részben megismerkedhettünk ellenfelünk történelmével, sikereivel, edzőivel. Ebben a részben jöjjön maga a BOWL bemutatása.

Sajnos nem tudunk nagyon sok érdekességgel szolgálni, mivel maga a Quick Lane Bowl mindössze második esztendeje létezik, mint Bowl meccs. De nem intézzük el három sorban az egészet, hanem visszamegyünk az időben egészen 1997-ig, amikor még ha hivatalosan nem is jogos elődről beszélünk, de azért rendeztek meccset Detroit-ban.

Mindenek előtt azonban jöjjön a Quick Lane Bowl rövid története. 2014-ben a Detroit Lions otthonában rendezték meg először ezt a Bowl mérkőzést, ahol akkor a BIG10 képviseletében a Rutgers, míg az ACC -ből a North Carolina együttese mérte össze erejét. A meccset az abban az évben nem túl fényes mérleggel záró North Carolina megkoronázta egy 40:21 -es vereséggel is. A magabiztos Rutgers azután tudott egyből BOWL meccset nyerni, hogy a Big East-et elhagyva csatlakozott a BIG10 konferenciához.

No akkor a történelem. 1997-ben még a Pontiac Silverdome-ban rendezték meg a meccset Ford Motor City Bowl-ként, majd 1998-tól egészen 2008-ig Motor City Bowl név alatt futott a sorozat. Itt meg kell állni egy pillanatra és megemlékezni jelenlegi ellenfelünkről, akik 2006-ban győzelemmel vívtak csatát itt a Middle Tennessee ellen. Az utána következő két évben is visszatértek, de egyik mérkőzésen sem sikerült a diadal.

2009-ben ugye megtörtént az újabb névváltás. Az új főszponzor miatt volt erre szükség, így lett az esemény neve Little Ceasars Pizza Bowl. Ebben az “érában” is szerepelt már a Central Michigan, ráadásul a Western Kentucky ellen a győzelmet is magukénak tudhatták.

2013-ban a Lions bejelentette, hogy a rá következő évben új BOWL mérkőzést akarnak Detroit-ban. Itt pecsételődött meg a Pizza Bowl sorsa, amit megpróbáltak áthelyezni egy másik helyszínre. Ez a helyszín a Comerica Park lett volna, ami jelenleg is a Major League Baseball csapat, a Detroit Tigers otthona. Ebből azonban nem lett semmi, így a Little Ceasars Pizza Bowl éra véget ért. 2014-ben bejelentették, hogy szerződést írtak alá a Ford Motor Company-val és a mérkőzések mostantól Quick Lane Bowl alatt fognak futni.

Kezdetben (tavaly) még úgy volt, hogy egy csapat a BIG10 konferenciából és egy csapat az ACC konferenciából mérkőzik meg mindig ezen a Bowl-on, de úgy néz ki, tavaly volt ez az első és az utolsó eset is. Idén ugyan a BIG10-ből a Minnesota Golden Gophers képviselteti majd magát, de ellenfele nem az ACC-ből, hanem a MAC-ből került ki, ők a Central Michigan Chippewas.

Mondjuk úgy, hogy nem igazán tartozik a legnevesebb BOWL találkozók közé a Quick Lane Bowl, de egy ilyen kisebb meccsen is lehetnek nagy izgalmak.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.