Bowl beharangozó: Minnesota – Central Michigan

Kicsit több, mint egy óra múlva kezdetét veszi az idei év utolsó Gophers mérkőzése, nézzük mit várhatunk.Quick Lane Bowl_5

A BIG10 tagságú, 5-7 -es mérleggel záró Minnesota Golden Gophers találkozik a MAC konferenciában játszó, 7-5 -ös mérleggel záró Central Michigan Chippewas együttesével.

Nem ez a legnevesebb Bowl, hiszen ez még csak a második lesz tavaly óta, de a meccs annál nagyobb izgalmakat tartogathat. A találkozó esélyese a Minnesota. Ezt nem csak a fogadóirodák, de az elemzők és a szurkolók is így gondolják.

Tény, hogy nem a legjobban sikerült éve volt ez a Gophers-nek, de nem ez alapján kell ítélkezni, ráadásul ez egy meccsen fog eldőlni.

A két fél között a múltban eddig csak egyetlen találkozás volt. Ehhez egészen 1987-ig kell visszamenni, mikor ugyanis a Golden Gophers hazai pályán, még John Gutekunst vezetésével 30:10 arányban múlta felül a CMU-t. Azóta egyetlen találkozó sem volt a felek között.

Ma este a futójátékra számíthatunk, főleg Minnesota-i oldalon. Shannon Brooks-ra számíthatunk, aki a semmiből tűnt elő és lett a csapat legeredményesebb pontszerzője. Az újonc 7 TD-vel járult hozzá az idényhez.

Az Alabama 2004-es legyőzése óta 7 Bowl részvételünk volt, de egyet sem sikerült elhódítanunk. Itt az ideje a javításra. A Central Michigan viszont legutóbbi 3 Bowl meccséből kettőt is megnyert.

A passzjáték erősebb a “hazaiaknál”, Cooper Rush elég jó idényt futott. A MAC konferenciában a 3703 yarddal a második, míg a 25 passzolt TD-vel a harmadik legeredményesebb irányító lett. Ezzel szemben nálunk Leidner egy szolidabb szezonon van túl. Passzainak pontossága sajnos nem éri el a 60%-ot sem, így valószínűleg ő többet fog futni a labdával, mint passzolni. 

A célpontokkal mindkét csapat jól áll viszonylag. Rush kedvencei Kroll, Rice, McCord és Chapman. Ők négyen több, mint 2300 yardnyi elkapást és 18 TD-t csináltak. Nálunk ilyen eredményes nem igen volt senki, Leidner csak 13 TD-t osztott ki idén.

Ott van elkapónak KJ Maye, aki 65 alkalommal volt eredményes célpontja Leidner-nek a csapat legjobb elkapója lett. A két TE Wolitarsky és a Gophers csapatánál legjobb tight endnek megválasztott Brandon Lingen is 3-3 hatpontost ért el idén.

Ma kulcsfontosságú lesz, hogy a Gophers védelme mennyire tudja megállítani a Chippewas támadásait és, hogy mennyi labdaszerzésünk lesz. Eric Murray és Briean Boddy-Calhoun lehetnek itt a kulcsfigurák, a jövő évi drafton középső körökre várhatóak.

Szerintem annak ellenére, hogy nem egy neves Bowl meccs és a két csapat sem a legerősebbek közé sorolható, egy nagyon jó kis mérkőzést fogunk látni. Magam részéről mindenképp megtekintem. A Monday Night Football-t várók pedig egy jó időtöltésnek használhatják a találkozó megnézését.

A találkozó ma este magyar idő szerint 23 órakor kezdődik.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.