Quick Lane Bowl ráhangolódás – 3. rész

Ma este végre sorra kerül a Quick Lane Bowl, jöjjön a ráhangolódás harmadik része.
Quick Lane Bowl_4

Eddig megismerkedhettünk ellenfelünkkel, majd a BOWL-t is bemutattuk részletesebben. Most következzen összefoglalva a csapatok idei szezonja, hogy hogyan is jutottak el eddig a meccsig.

Central Michigan Chippewas:

A CMU idénye mondjuk úgy nem indult túl fényesen, de a végére egy elfogadható szezonnal zárták a küzdelmeket. Az első héten az Oklahoma State vendégeskedett nálunk. Egész jól tartották magukat a rangosabb csapattal szemben, de végül csak meghajoltak a vendégek akarata előtt.

Nem igazán erőltették a futójátékot a szezonban, mert bár 392 alkalommal próbálkoztak a 3.1 yardos átlaggal 1203 yardot tudtak csak összekaparni. 14 futott TD-jüket 6 játékos hozta nekik össze, legeredményesebb közülük a junior Jahray Hayes volt, aki 4 TD-vel vette ki a részét az idényből.

A második héten aztán megszületett az első siker Monmouth Hawks ellen, amit két vereség követett. Igaz hozzá kell tenni, hogy bár itt a 2 meccsen összesen 60 pontot kaptak, az ellenfelek a Syracuse és a most FBS Playoff résztvevő, országosan második helyen rangsorolt Michigan State együttesei voltak. Az Orange ellen csak hosszabbításban három ponttal, míg a MSU ellen 20 pontos különbséggel maradtak alul.

A CMU irányítója a szezonban ismét Cooper Rush volt, aki 25 TD mellett 10 eladott labdáig jutott. Karriercsúcsot jelentő 430 passzolt yardot a Syracuse ellen mutatott be (a tavalyi BOWL-t nem számoljuk bele most).

Az ötödik héten megverték a Northern Illinois-t, majd a következő négy meccsből hármat is sikeresen vívtak meg.

Az idén remekül játszó Toledo együttesétől ugyan kikaptak, de az 5 pontos vereség nem tekinthető soknak, igaz a vereség egy ponttal is vereség.

A legjobb elkapópáros az 59 elkapással, 856 yarddal és 4 TD-vel záró Jesse Kroll és az 56 elkapással, 587 yarddal és szintén 4 TD-vel záró Anthony Rice voltak. Ők voltak Rush legfőbb célpontjai. Az endzone-ba azonban a TE Ben McCord és a WR Corey Willis jutottak a labdával, mindketten 5 – 5 alkalommal.

A szezont végül két győzelemmel zárták. A Kent State-t 27:14-ra, míg a rivális Eastern Michigan-t 35:28 –ra tudták legyőzni, így alakult ki a 7-5 –ös mérlegük.

Konferencián belül jól szerepeltek, hiszen 6 győzelem mellett csak 2 vereségük volt, akárcsak ebben a csoportba az első három helyezettnek is.

A legtöbb pontot a rivális Western Michigan Broncos-tól kapták, szám szerint 41-et.

A MAC konferenciában, a Nyugati csoportban végül a 4. helyen zárták az idényt.

Minnesota Golden Gophers:

Az idényt, most is konferencián kívüli csapatok ellen kezdtük meg. Mindjárt kezdésnek a TCU ellen léptünk pályára és bár nem sokkal, de kikaptunk az évadnyitón.

Eztán jött a Colorado State, a Kent State és az Ohio elleni meccs, egyaránt mind sikerrel vettük.

Mitch Leidner egész jól teljesített a szezon elején, a negyedik forduló után csak 2 eladott labdája volt, igaz passzolt TD-je is csak 4. Az ő teljesítményéhez mérten átlagosnak mondható. Végül 2478 yarddal, 13 TD passzal és 10 eladott labdával zárta az idényt. Futásból 5 alkalommal ért be a gólvonal mögé.

A mélypont és a szezon legszégyenletesebb meccse az ötödik héten érkezett el, mikor az első konferenciamérkőzésen a Northwestern Wildcats együttese lenullázta csapatunkat és nyert 27:0 –ra. Még emlékezni is rossz rá, haladjunk tovább, mert bár nem itt kaptuk a legtöbb pontot, de egy nullára játszás mindig tragikus.

A Purdue ellen aztán jött a feltámadás és a meccset, nagyon simán 41:13 –ra kötelezően hoztuk.

A Nebraska elleni 48:25 –os méretes zakó után jött a hír, hogy Jerry Kill megrendült egészségi állapotára hivatkozva bejelentette visszavonulását az edzősködéstől, helyét Tracy Claeys vette át, aki 25 éven keresztül volt Kill edzői stábjaiban.

Claeys első megbízott vezetőedzői meccsén a Gophers-el csak a rendkívül rossz utolsó playhívásnak köszönhetően szenvedett vereséget a Michigan csapata ellen, az Ohio State ellen, pedig már simább volt a vereség, ennek ellenére kinevezték vezetőedzőnek, 3 évre írt alá.

Cobb profivá állasa után azt hittük, hogy majd Rodrick Williams Jr. lesz az új futósztár Minnesota-ban, de a 33 kísérletből összeszedett 108 yardja és 1 TD-je nem ezt bizonyítja. Itt jött a képbe az újonc Shannon Brooks, aki magára vállalta a kezdő futó szerepét. 644 futott yardja mellé 7 TD-t szerzett, ráadásul egy 42 yardos passzolt TD is a neve mellé íródott az idényben. Ha tovább tud fejlődni szép jövő állhat előtte.

A végül majdnem tökéletes idényt játszó Iowa Hawkeyes ellen sem jött össze a siker Claeys-nek és csapatának, az ekkor már frissen kinevezett vezetőedző 40:35 –re vesztette el a meccset.

Az Illinois ellen végül csak összejött a szépítés 32:23 –ra múltuk felül a Fighting Illini-t.

A szezont a BorderBattle jegyében 31:21 –re elvesztettük a Wisconsin –al szemben, így az idény 5-7 –es mérleggel zártuk.

A BIG10 konferencia Nyugati csoportjában a 6. helyen zártuk.

A legtöbb pontot a Nebraska ellen kaptuk, összesen 48-at, de az Iowa is 40 pontot tudott ellenünk elérni.

Ilyen mérleggel semmilyen esetre sem jutottunk volna alapból szóhoz BOWL meccsek terén, de a 40 Bowl meccsre szükséges 80 csapatból csak 75 volt alkalmas, így juthattunk mi is szóhoz.

Hamarosan itt a meccs és hamarosan jön a mérkőzés beharangozója is.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.