Előzetes: Seahawks – Vikings (Wild Card)

Pár óra múlva a Minnesota Vikings együttese is belecsap a rájátszásba, jön a Seattle Seahawks elleni mérkőzés az NFL Vad Kártya hétvégéjén.Preview Seahawks-Vikings_RegSeason13_1

Eljött az amit szezon elején csak a nagyon merész elképzeléssel rendelkező fanatikusok mertek megálmodni, a Vikings alig pár óra múlva kifut a gyepre, hogy a kiharcolja a továbbjutást a rájátszásban. Ellenfelünk a Seattle Seahawks lesz, akik hatodik kiemeltként kerültek a playoff-ban.

Elég cidris lesz az idő a mérkőzés alatt, hiszen a hőérzet akár -23 vagy még kevesebb fok is lehet a TCF Bank Stadium-ban. Kellemes januári időjárás, szintén ölelni való jeges széllel kísérve. Ja és akár havazhat is.

Ilyen körülmények között érkezik ismét a Seahawks, akik a szezon közben már voltak itt egyszer és akkor elég mély sebet ejtettek bennünk. Akkor csak azért nem tudtak lenullázni, mert Patterson-nak volt egy visszahordott kickoff return TD-je.

Most a helyzet más. Azóta mindkét csapat a jó irányba tart. A Vikings legyőzve a Packers csapatát ismét az NFC NORTH trónjára ülhetett, míg a Seahawks az idény eleji bénázásnak véget vetve betáncolta magát a rájátszásba.

Mindenképpen vissza kell vágnunk, nem hagyhatjuk megtorlatlanul a pár héttel ezelőtti mészárlást.

Kendrick Ellist kivéve minden játékosunk bevetésre kész, így a legjobb felállásokkal mehetünk harcba mindhárom csapategységgel. 

A támadóknál ma nagyon számítunk az alapszakasz legjobb futójának kikiáltott Adrian Peterson-ra, akire ma nagy feladat hárul. Kellene a yardok minden mennyiségben. Szintén szintet kell lépnie Teddy Bridgewater-nek, aki élete első rájátszás mérkőzésére készül. Teddy fejlődése jó irányt mutatott eddig a szezonban, ma megkoronázhatja egy tökéletes meccsel.

A támadófal a lehető legerősebb felállásban lép pályára, de mivel ezzel a résszel voltak gondok egész évben nagy munkát kíván a mai játékuk. Legjobb futásblokkolónk Rhett Ellison IR listára került a múltkor, így Peterson futásait a falnak kell nagyban elősegítenie.

Ma szinte biztos a futójáték fog dominálni mindkét oldalon, hiszen a nagyon alacsony hőmérsékletű, sarkvidéki levegőben a passzjáték igencsak akadozhat. A melegítés nélküli, szinte kővé fagyó labda könnyedén lepattanhat az elkapók páncélmellényéről, így talán ma a levegőben levesebb labdát láthatunk mint a földön.

Itt viszont a Seahawks nem számíthat Marshawn Lynch-re, aki továbbra is sérült. Helyette ott van Brown és Michael, akiket talán könnyebb megállítani, de nem szabad senkit sem leírni.

Ha tényleg kevesebb lesz a passz, akkor is figyelnünk kell Baldwin-ra és a gyorsléptű Lockett-re, akik komoly fejtörést okozhatnak ma is a secondary-nknek.

Nálunk is vannak remek elkapók, akik talán méltatlanul keveset voltak használva idén, de egy összetett és jól megszervezett játékkal meglehet a győzelem.

Ha a passzoknál nem lesz egyszerű dolga a játékosoknak mit szóljanak akkor azok, akik rugdosni fogják a labdát. Walsh fontos helyzetben képes tökéletes teljesítményt nyújtani, de az a baj vele, hogy ha elveszti magában a hitet sorra jönnek a hibák. A puntokkal sem állunk valami fényesen idén, így talán jobb lenne a drive-ok többségét pontokkal zárni. Ez ugye a meccs végkimenetelében is jelentős szerepet játszik.

A találkozó magyar idő szerint ma 19:05-kor kezdődik, a Sport2 élőben közvetíti.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.