Végzetes mellérúgás miatt vége a szezonnak

Megpróbáltuk, nem sikerült, a Vikings nem tudott tovább jutni a következő körbe.PostSeason Game1, Seahawks-Vikings_2

Két nappal az események után már kicsit megnyugodtunk és elfogadtuk, hogy ez az idény sajnos ennyi volt csapatunk számára. Szezon előtt nem tudtuk, hogy ennyi lesz-e benne, de volt a srácok remekül helyt álltak.

A Seattle Seahawks elleni Wild Card meccs igazán próbára tette a két csapatot ez meg is látszik az alig megszületett 19 pontból is. -25 fok, jeges szél és bár a talaj fűtött volt, a körülmények korántsem voltak ideálisak.

A találkozó elkezdődött. A két csapat egymásnak feszül és lényegében az első három negyedben a védelmekről szólt a fáma. A Vikings talán kicsit jobban támadt ellenfelénél, hiszen 3 alkalommal is sikeresen eljutott olyan távra, ahonnan megpróbálkozhatott mezőnygólt lőni. Walsh, aki később a mérkőzés tragikus hőse lett 22, 43 és 47 yardról is nagyon magabiztosan értékesítette a mezőnygólokat, amivel a Vikings két labdabirtoklási előnyre tett szert.

Aztán elérkezett a mindent eldöntő negyedik negyed.

Alig két perc és a Seahawks máris felzárkózott a Vikings-ra. Történt ugyanis, hogy egy rossz snap után Wilson-nak sikerült megmentenie úgy a labdát, hogy végül az ekkora teljesen üresen álló Lockett-hez tudta azt passzolni, aki 35 yardos cipelés után a Vikings 4 yardosáig vitte a játékszert. Itt több hibát is elkövettünk. Nyilván mikor meglátták a védőink, hogy a snap a lehető legrosszabbul alakult a vendégeknek szinte mindenki rámozdult a labdára, még a secondary is jócskán előrejött, sőt a CB-k egyenesen rárontottak az ellenfél irányítója, itt volt a hiba.

Baldwin végül megszerezte a TD-t a vendégeknek, amivel visszajöttek a mérkőzésbe, igaz nem voltak olyan vészes hátrányba.

A következő drive viszont a lehető legrosszabbul alakult számunkra, mert Peterson akármennyire is jó futó az elejtett labdái mindig a legrosszabbkor jönnek. Persze egy elejtett és elvesztett labda sosem jó, de most különösen érzékenyen érintett minket.

A labdaszerzés után alig 2 és fél perccel a Hawks már a vezetést jelentő mezőnygólt is bevágta, 10:9.

Jött egy sor punt, majd elérkeztünk a meccs vége előtt 26. másodperchez. A Vikings az ellenfél 9 yardosán, Walsh pedig 27 yardról készült elvégezni a minden bizonnyal győzelmet jelentő mezőnygólt. Megvolt a snap, de Walsh erről a rövid távról a kapu mellé lőtt, így a már időkérés nélkül maradt Vikings rájátszásbeli szereplése véget ért.

Egyik csapat sem hitt a szemének. A Vikings játékosai nem hitték el, hogy kimaradt, de ugyanezen voltak a Seahawks játékosai, akik viszont önfeledten ünnepelték a mellé rúgott kísérletet.

Lehet magyarázni, hogy fűzővel befelé vagy fűzővel kifelé, vagy Finkle az Einhorn, Einhorn az Finkle, 27 yardról mindenképp be kellett volna rúgni azt a tetves labdát.

Most jöhet egy kis szünet a játékosoknak, az öltözőt már kiürítették (majd jön egy képes cikke is ezzel kapcsolatban) és jöhet a felkészülés a következő idényre. Jöhetnek a szerződéshosszabbítások, módosítások, márciustól a szabadügynök igazolások, majd a DRAFT.

Még jövünk majd egy idény összefoglalóval is. Addig is kitartást mindenkinek és köszönjük, hogy ez alatt a szezon alatt is minket olvastatok, nemsokára folytatjuk. SKOL VIKINGS, SKOL FANS!

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.