Kupagyőzelemmel zárta az évet a Gophers

Nem az év mérkőzése volt, de a Minnesota Golden Gophers „kiszenvedte” a BOWL győzelmet.Gophers_15

Majd egy hónapja zajlott a Minnesota-Central Michigan mérkőzés, a Quick Lane Bowl-on. Most visszaemlékezük a találkozóra, és megnézzük, hogyan sikerült 7 sikertelenül megvívott BOWL meccs és 11 év után ismét magasba emelni egy trófeát.

Már alapból a szereplés sem volt biztos, mivel az 5-7 –es mérleggel záró Gophers-nél voltak jobb csapatok (bőven). De nem elég, így a Minnesota mellett még két 5-7 –el záró együttes játszatott az utószezonban és mentségükre szóljon, mind a hárman győzelemmel zárták a maguk találkozóját.

A találkozóra Detroit-ban került sor majd 35000 néző előtt, akik talán megérdemeltek volna egy színvonalasabb összecsapást is, de ez most így sikerült.

Pedig olyan ígéretesen indult a meccs, Rodney Smith egy nagy futással lendítette előre a Gophers-t, majd Santoso 22 yardos mezőnygólja révén az előnyt is megszereztük. Az első negyedben azonban már több pont nem esett.

Nem úgy a másodikban, mikor a pályaválasztó Central Michigan folytatva az első negyedben elkezdett drive-ját Rush 1 yardos futott TD-je révén máris megfordította a meccs állását.

Nem ültünk azonban a babérjainkon, a csapat idei legjobb elkapója KJ Maye 11 yardos elkapott TD-jével visszavettük a vezetést. Maye idén elkapott és összyardot tekintve is a legeredményesebb támadója lett a Gophers-nek, majd 1000 yard-al zárta a szezont.

A félidőre maradt a három pontos Minnesota-i előny, pihenhettek a játékosok.

Santoso 42 yardos mezőnygóljával a harmadik negyedben is pontokat termelt övéinek, de több nem történt a harmadik játékrészben.

Eljött a hajrá, a Central Michigan Chippewas is próbálta széppé tenni a szezon végét. Romello Ross közreműködésének hála és persze a 13 yardos futott TD-jének is a Chippewas újfent előnyre tett szert.

Alig 5 perccel a vége előtt azonban jött Leidner és a már-már szokásos futott TD-je, ráadásul, hogy ne legyen a veszélyben a meccs rámentünk a kétpontos kísérletre. Leidner a legbiztosabb célpontját, Maye-t találta meg az endzone-ban, így 21:13-as eredménnyel jöhetett az utolsó pár perc. Amiben aztán nem született már több pont, így a Gophers jó hosszú idő és sok elvesztett BOWL meccs után végre ismét kupagyőztesnek mondhatja magát.

Egy nem túl fényes szezon után, amiben szinte minden megtörtént a csapattal, az újonc vezetőedzőként debütáló Tracy Claeys megtette amit a haza megkövetelt. Jövőre több kell és nevesebb BOWL meccs is. Azt nem mondom, hogy playoff, mert oda a Gophers egyelőre nagyon kevés, de majd eljön a mi időnk is.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.