Út az NFL be, a Moritz Böhringer sztori

Akár egy valóra vált álom, gondolhatja a Németországból indult játékos, de ez már a valóság.Moritz Böhringer_1

Moritz Böhringer nevétől hangos most az NFL USA és világszerte. Kit érdekel, hogy Goff az első vagy a Raiders már fél lábban Las Vegas-ba költözött, ez a német fiatalember most valóra válthatja álmát.

Elmondása szerint mindössze öt évvel ezelőtt szerzett tudomást erről a csodás sportágról, méghozzá úgy, hogy a YouTube-on az oldal felajánlotta neki, hogy nézze meg Adrian Peterson legszebb momentumait. Ő kattintott és azonnal beleszeretett ebbe a sportba.

Ekkor döntötte el, hogy el kezd foglalkozni az amerikai football-al és jelentkezik játékosnak. Mivel ott ahol lakott mindössze heten voltak az edzéseken keresett magának egy másik csapatot. 2015-ben a Német első osztályban, a GFL-ben szereplő Schwäbish Hall Unicorns együtteséhez szerződött, ahol egyből az év újonca lett.

Februárban érkezett meg az Egyesült Államokba, ahova egy játékosmegfigyelő kérésére érkezett. Részt vett a Florida Athlantic Pro Day-é, ahol több csapat megfigyelői is felfigyeltek rá. A Packers, a Buccaneers, a Falcons, a Vikings is mind beszélgetett vele, de komolyabb figyelmet csak a Minnesota fordított irányába.

A 2016-os NFL Draft harmadik napján az ötödik kör közepén tartottunk, mikor az NFL Network Chicago-ba kihelyezett szabadtéri Draft stúdiójába behívták beszélgetni. Itt mondta el, hogy a neten találkozott először ezzel a sporttal. Megkérdezték, hogy melyik a kedvenc csapata, amire ő csak annyit válaszolt, hogy a Minnesota Vikings, kedvenc játékosa pedig Peterson.

Mike Mayock ezután mondta neki, hogy nagyon jó kapcsolatot ápol a Vikings GM-jével Rick Spielman-el és a vezetőedző Mike Zimmer-el. Beszélgettek, hogy a 180. pick úgyis a Vikings-é, így Mayock kérte, hogy mutassa őt a kamera és szó szerint beajánlotta őt a csapatnak.

Eljött a 180. választás és egy hawaii-i születésű Vikings fan kisétált a pódiumhoz és bejelentette, hogy a Vikings 180. helyen Moritz Böhringer-t választotta Németországból.

A kiválasztása utáni interjúban alig bírt megszólalni, hiszen valóra vált az álma. Innentől kezdve minden rajta áll, de az biztos, hogy még a Trainings Camp előtt kap egy 1-2 milliós 4 éves szerződést, ahogy az ebben a körben kiválasztottaknál lenni szokott. Meglátjuk, hogy hogyan szerepel, de minden jót és sok sikert kívánunk neki.

Böhringer lett az első olyan NFL-be draftolt játékos, aki soha nem játszott amerikai egyetemen, hanem egyből Európából választották ki.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.