Újabb Gophers játékosok érkeztek az NFL-be

Szánjunk pár sort most a Minnesota Golden Gophers csapatából az NFL-be távozó játékosokra, hiszen többen is vannak.Gophers_2

Az elmúlt két évben összesen 8 Golden Gophers játékos kelt el az NFL DRAFT-on, míg előtte 2010-ig visszamenőleg senki. Megváltozott valami Minnesota-ban? Kill edző helyretette a csapatot?

Jerry Kill ugye már nem tölti be a Gophers vezetőedzői szerepkörét mégis neki köszönheti, hogy ennyire felfejlődött az egyetemi football a University of Minnesota-n.

2010-ben az ötödik körben a Minnesota Vikings Nathan Triplett-t vitte el majd következett 4 év szünet, már ami a Gophers játékosok drafton való elkelését illeti. 2014-ben Ra’Shede Hageman a második körben törte meg a csendet, majd ha az idei évet is beleszámítjuk (és miért ne tennénk) még hét Golden Gophers játékos követte őt. Mondható tehát, hogy kelendőbbek lettek a Minnesota-i egyetem játékosai, mint korábban.

Idén két játékosunk lépett profi pályára a DRAFT által, de mellettük még 4 ex-Gophers kapott lehetőséget különböző NFL csapatnál a bizonyításra. Kezdjük a kiválasztottakkal.

Egészen a negyedik körig kellett várni az első kiválasztottra. A Kansas City Chiefs az összesített 106. helyen, a DB poszton játszó Eric Murray-t választotta. Míg kilenc választással később az Atlanta Falcons a 115. helyen, a LB poszton tevékenykedő De’Vondre Campbell-t húzta.

Eric Murray 1987 óta az első játékos akit a Chiefs kiválaszt, akkor Bruce Holmes került a Kansas City-hez. Eric egyetlen edzésről és egyetlen meccsről sem hiányzott az elmúlt négy évben, mikor az egyetemen játszott, így mondhatjuk, hogy érti amit csinál. Összesen 52 meccsen lépett pályára ebből 39 alkalommal CB poszton kezdő is volt. 192 tackle, amiből 142 szóló, valamint 2 interception, 24 passzlevédekezés, 3 kikényszerített és ugyanennyi szerzett fumble. Emellett még volt két rúgásblokkolása is.

De’Vondre Campbell korábbi csapattársa Hageman mellé érkezik az Atlanta Falcons együttesében. Campbell 3 év alatt 39 meccsen játszott a Minnesota-ban és 27 alkalommal volt kezdő. A 208 szerelésből 129 volt szól. De jegyzett még 6.5 sacket, 3 labdaszerzése mellett 2 interceptiont is bemutatott, ráadásul az egyikből egy 30 yardos TD visszahordása is volt.

Rajtuk kívül még négy ex-Gophers kapott lehetőséget NFL csapatoktól újonc szabadügynökként. Briean Boddy-Calhoun a Jacksonville Jaguars, Theiren Cockran a Minnesota Vikings, KJ Maye a New York Giants míg Peter Mortell a Green Bay Packers csapatában bizonyíthat.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.