Visszavonul Kevin Williams

A mai napon visszavonul Kevin Williams a csapat korábbi defensive tackleje, a „Williams fal” fiatalabb tagja.

Williams-t a 2003-as draft első körében választottuk ki a kilencedik helyen. Rögtön a kezdőcsapatban találta magát, igaz nem a védőfal közepén ahol a későbbiekben az egész karrierjét töltötte, hanem, a fal bal oldalán. És csak a szezon utolsó 4 mérkőzésén került át nose tackle pozícióba. Újoncévét végül  10,5 sackkel és 1 interceptionnel zárta.  A következő szezonban érte el pályafutása legtöbb sacket hozó szezonját. 11,5 zsákolással zárta az évet, a csapat pedig főcsoport elődöntőt játszott. Ezt a ligában is értékelték és meghívták pályafutása első Pro Bowljára.  2005-ben a csapathoz igazolt Pat Williams, és ekkor összeállt a „Williams fal”, ami 6 szezonon keresztül terrorizálta az ellenfelek futóit és irányítóit.

Ez idő alatt a csapat kétszer jutott a rájátszásba, legnagyobb sikerünk a 2009-es NFC döntő volt, ahol a Saints állított meg minket, tudjuk milyen eszközökkel.

2010. január 31.-én beválasztották az NFL 2000-es évek csapatába, azaz az évtized játékosai közé. A 2011-ben a 39 éves Pat Williams már nem vállalta a játékot, így Kevin új harcostársakkal kezdett neki a szezonnak. 14 mérkőzésen játszott, és 5 sacket ért el.

2014. június 12.-én egy 1 éves és 2 millió dolláros szerződést kötött a Seattle Seahawks csapatával. 11 szezon után hagyta el a Vikingst, azért hogy karrierje során utoljára esélye legyen a Super Bowl győzelemre. 8 alapszakasz és 3 rájátszás meccsen volt kezdő a Seahawksban, köztük a New England elleni Super Bowlon is, ahol végül is drámai végjátékban vereséget szenvedtek, így nem sikerült Williamsnek a hőn áhított gyűrűt. 2015. június 12.-én a New Orleans Saintshez szerződött, ahol ő blokkolta azt az extra pont kísérletet, amit Stephone Anthony hordott vissza touchdownra megszerezve ezzel a liga első visszahordott blokkolt mezőnygól két pontját az új szabályoknak köszönhetően.

A tegnapi nap folyamán pedig egynapos szerződést kötött csapatunkkal , hogy ma Vikingként vonulhasson vissza.

Tizenegy Vikingsnál eltöltött éve alatt összesen 171 mérkőzést játszott, mindet kezdőként, amivel vezeti a csapat örökranglistáját a defensive tackle-ök között. Kereken 60 sacket szerzett a csapat színeiben, ezzel 8. az házi örökranglistán, illetve holtversenyben 5 interceptionnel ő vezeti a liga örökranglistáját defensive tackle pozicióban.  Hatszoros Pro Bowl résztvevő, és ötször választották be a szezon végi All-Pro csapatba.

Több mint egy évtizeden keresztül a védelem vezére volt, karizmatikus egyénisége, kulcsjátékai hiányozni fognak.

Sok sikert kívánunk a football utána életben a 93-asnak.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.