Edzőtábor ’16 előretekintő #6 – OL

Töretlenül haladunk előre, ma befejezzük a támadósort, ahol a napokban történt egy nagy változás, a következő sorok a támadó falemberekről szólnak.

A játékosok már elfoglalták a Minnesota State University Campus-át, ami a következő hetekben a szállásuk lesz, mert ma megindul a Trainings Camp, így akár bele is húzhatnánk a felvezetésbe.

16 falemberrel indulunk neki a több hetes felkészülésnek, de történtek kisebb és jelentősebb változások is.  A holtidényben Alex Boone érkezett, aki nagyon nagy erősítés lesz a csapatnak. A 49ers-től igazolt, Super Bowl-t is megjárt játékost 4 évre kötöttük magunkhoz. Igazán megnyerő ember és küzdeni is tud, de nyilatkozni még inkább. Ha a guard-okkal kezdtük folytassuk is velük. Tavaly a két kezdő guard jobb oldalon Mike Harris, míg bal oldalon Brandon Frusco volt. Mindketten jól helytálltak, így nem lehetett rájuk panasz. Bár ma érkezett egy rosszabb hír, Mike Harris nem football-al kapcsolatos sérülés miatt még nem edz a csapattársaival.

12. idényét kezdi meg Joe Berger, aki nagyon rutinos. Berger már évek óta szolgálja a csapatot és nem is rosszul. Bár többnyire csereként számolnak vele, a kapott lehetőséggel mindig él és jól játszik.

Isame Faciane és Jeremian Shirles inkább csak edzőtáboros emberek, de a tartalékok közt lehet keresnivalójuk. Utóbbi mondjuk tackle poszton is bevethető. És ha már tackle-k jöjjenek ők.

Örök dilemma és talán az is marad Matt Kalil, aki még meccsen belül és képes két arcát mutatni. Van amikor kőkeményen helytáll és nem enged át senkit, de előfordul, hogy pár play-el később, mintha ott se lenne viszik le róla az irányítót. Ez már az ötödik éve (aktiválták az opciót az újonc szerződésében), így ha zsíros szerződést akar kicsikarni produkálnia kell, méghozzá világklasszis teljesítményt.

Kiesett a jobb oldali tackle-ünk, de nem csak egy időre, hanem örökre. Phil Loadholt pár napja bejelentette visszavonulását, így ez a poszt most teljes mértékben kiadó. Andre Smith az első számú jelölt, aki a holtidényben a Bengals-tól érkezett. Nehéz lesz elvenni tőle a kezdő posztot itt, de azért vannak a többiek, hogy versenyhelyzetet teremtve ezt mégis megtegyék. Willie BeaversCarter Bykowski és az előbb említett Jeremiah Shirles lehet az, akik ezt megteszik. Közülük úgyis bennmarad a végső keretben szinte mindenki. A nemrég szerződtetett Sean Hickey nem hinném, hogy megmaradna a csapatnál.

Mindkét előző poszton bevethető játékos közül kettő van a csapatnál.T.J. Clemmings és Austin Sheperd. Sheperd tavaly 14 meccsen lépett pályára, igaz mindegyiken csereként, meglátjuk idén mire viszi. Clemmings már más tészta, hiszen Loadholt kiesésével Zimmer egyszer úgy fogalmazott, hogy ő megy a helyére. Clemmings-nek ez mindenesetre nem lesz újdonság, hiszen tavaly is ő volt az aki a jobb oldali tackle posztján végig kezdőként lépett pályára. Fiatal, van még mit tanulnia, de jó úton halad.

Végül, de nem utolsó sorban jöjjenek azok a falemberek, akik legtöbbet érintkeznek a labdával, a centerek. Nem is kell nagy ügyet csinálni ebből, John Sullivan  a kezdő és kész. Ennyi. Évek óta hűséges a klubhoz és megbízható játékos. Persze kell neki is a csere, ha történne valami, de kirobbanthatatlan lesz idén is. Zac Kerin és Nick Easton viszont jó alapanyag lehet az utódlásra. Mindketten másodévesek, Sullivan sokat segíthet nekik céljaik elérésében.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.