Edzőtábor ’16 előretekintő #7 – DL

Most átnézünk a labda másik oldalára, érkezzenek a közvetlen közelében állók.

A védelem fontos, egyesek szerint ők nyerik meg a bajnokságot a csapatnak. Persze azért, ha a csapat pontszerzésekben sem gyenge, akkor az sem válik hátrányává.

A Vikings védelme az elmúlt két évben 180 fokos fordulatot vett és nagy fejlődésen ment keresztül. Ebben persze nagyon nagy szerepe van Mike Zimmer vezetőedzőnek, aki amúgy egy defense guru.

Most nézzük át, hogy a defensive tackle és a defensive end poszton mely játékosokra kell figyeljünk és előzetesen kiket várunk majd a végső keretbe.

Kezdjük a sort a szélen állókkal, közülük is Everson Griffen-el. Griffen maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A másik oldalon Brian Robison-on már meglátszik, hogy tizedik évét kezdi meg a profik közt. Robison annak ellenére, hogy maximálisan áll hozzá a dolgokhoz, látszik rajta, hogy lassul. Na persze nem úgy, hogy rögtön el kéne küldeni, de a feltörekvő ifjoncok akár el is vehetik tőle a kezdő posztot. Ilyen például Danielle Hunter, aki eddig teljes mértékben hasznára van a védelemnek. Bár kezdőként még nem kap akkora lehetőséget, de egy remek szezonnal bizonyíthat, hogy a jövőben ő lehessen a kezdő.

Justin Trattou tavaly pár alaklommal el lett küldve a csapattól, de mindannyiszor vissza is invitálták. Ezt a szezon végén pár interception-el meg is hálálta. Kezdőnek nem kezdő szint, de kiválóan pótolja Griffen-t, ha ő épp nincs a pályán.

Aki még bekerülhet a keretbe Scott Crichton. A harmadéves játékosnak eddig talán túl kis figyelmet szenteltek, pedig mutatja, hogy jó játékos ő. De persze ilyen a football, mindenki nem játszhat.

Stephen Weatherly-t idén draftoltuk a hetedik körben. Sokat így nem tudunk róla, mint a többiekről, de ha a csapatnál kiválasztották, akkor ők tudják ez miért történt meg. Zach Moore már harmadik éve koptatja az NFL-t és második éve lesz nálunk. Tavaly szinte végig a tartalékok közt szerepelt, de a sérülések miatt decemberben bekerült az 53 fős keretbe. Most vajon sikerül neki? Meglátjuk. Denzell Perine és a ma igazolt Claudell Louis is első évesek az NFL-ben, sokat nem mondhatunk róluk sem így látatlanban, de szerintem nem lesznek bent az 53-ban.

A védelmi fal közepén kezd idén is Linval Joseph és Sharrif Floyd. Floyd idén kiharcolhat magának egy elegáns hosszabbítást, ha hozza eddigi jó teljesítményét, Joseph pedig 2014-es érkezésével csak erősíteni tudta a falat. Tavaly kisebb sérülések miatt kihagyott 4 meccset, de idén újra 100%-osnak érzi magát.

Remek beugró DT volt tavaly Tom Johnson, ha a névrokona Toby Johnson is hasonlókra képes, akkor nem kell félni a cserélgetésektől sem. Shamar Stephen tavaly csak 6 meccsen szerepelt, mert sajnos megsérült, idén mindenképp többet fog játszani.

Travis Raciti és az újonc Thieren Cockran, aki nem mellesleg a Golden Gophers csapatától érkezett pedig keményen fog küzdeni a keretbe kerülésért, de így előreláthatólag a tartalékoknál folytathatják majd. Persze nyugodtan cáfoljanak rám.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.