Győzelem a szenvedős előszezon meccsen

Győzelemmel indítottuk a 2016-es NFL idényt, na persze ez még csak az előszezon első meccse volt.

Kellemes időben, megfelelő péntek esti kikapcsolódásként élhették meg a Paul Brown Stadium-ba kilátogató szurkolók a Vikings-Bengals összecsapást, ami inkább mondható szenvedésnek, mintsem izgalmakkal tarkított találkozónak. Persze 7 hónapnyi football mentes hónap után ez is felüdülés volt.

Az első negyedet a Vikings történetének talán legeredménytelenebb negyedének lehetne nevezni, hiszen, mindössze 2 percet töltött a pályán az offense és a kemény 1 szerzett yard mellett kaptunk egy sacket és egy irányító ütést is, így Locke elég hamar visszaadta a kezdeményezés jogát az ellenfélnek. Annyi még az első félidő krónikájához, hogy Nugent a hazaiak kickere 48 yardról nem talált a kapuba az első Bengals drive során.

Elég sokáig kitartottak a csapatok a ponttalan állás mellet, mígnem a Vikings támadói erőt vettek magukon és elkezdtek életjelet produkálni. Előbb McKinnon remek futásával és irányváltásainak köszönhetően kerültünk el egy safety-t, majd Thielen 22 yardos bravúros elkapását láthatta a nagyérdemű. Ezen megmozdulások és persze Teddy Bridgewater remek helyzetfelismerése is közrejátszott abban, hogy kevesebb, mint 6 perccel a félidő előtt megszereztük a vezetést.  Charles Johnson eléggé üresen maradt az ellenfél redzone-jában, ezt Teddy egy 49 yardos passzal megoldotta, Johnson pedig senkitől sem zavartatva megszerezte a Vikings első pontjait 2016-ban. 

Az előny csak pár percig tartott ki, mert egy McCarron és Erickson összjátékból egyenlítettek a hazaiak. A védekezés ekkor nem volt erősségünk, egy 40 yardos passzt is simán benézett a defense. Szerencsére volt még annyi idő, hogy ez mezőnygóltávolságba eljussunk. Mindezt már Hill irányítása alatt tettül. Asiata, Pruitt, Fruechte és Treadwell elkapásai is kellettek ahhoz, hogy Blair Walsh 51 yardról próbálkozhasson. A kísérlet sikeres volt, igaz kellett az is, hogy a kapufáról befelé pattanjon a labda.

A félidő után a két újonc, Treadwell és Morgan volt leginkább célpont, akik elkapásaikkal az ellenfél 10 yardos vonaláig vitték a csapatot. Itt már Joel Stave az újonc irányító dobált a játékosoknak, méghozzá nem is rosszul. Futó poszton ekkor már a szintén újonc CJ Ham játszott, aki a meccsen a legtöbb yardot érte el futásból, ráadásul 10 yardos futott TD-jével növeltük az előnyünket.

Visszahordásoknál az ex-Gophers játékos, Troy Stoudermire volt a főszereplő, aki remekül teljesített ennél a feladatnál. Könnyen lehet, hogy Patterson innen is kiszorul? Majd eldől.

A zárónegyedet tökéletesen kezdtük. Wenning irányított a hazaiaknál, de a passzába az újonc Mackensie Alexander bele tudott ütni és megszerezte első profi interceptionjét. Az öröm mindössze 3 másodpercig tartott, mert Stave passzolt Fruechte-nek, aki csak felütni tudta a labdát és az az ellenfél védőjének kezében landolt, így hamar megvolt az adok kapok.

Telt az idő 4 perccel a vége előtt Nugent már nem hibázott és 23 yardról értékesített egy mezőnygólt. Aki esetleg hiányolná a német elkapót, Böhringer-t, megnyugtatásul közöljük, hogy ő is pályára lépett, de az egyetlen felé menő labdát nem bírta elkapni. Ezután pedig végignéztük ahogy, Erickson 80 yardos punt return TD-t ér el. 9 miss tackle-t számoltam össze, még nézni is szörnyű volt.

Mindent egy lapra tettek fel és megpróbálkoztak 2 pontosa extra ponttal, de ezt már ki tudtuk védekezni, így egyetlen pontocska megmaradt előnynek. A Bengals a végére a negyedik számú irányítóját, Licata-t is beállította, aki egy mély passzal próbált meg előrehaladni csapatával, de a passz végül az újonc safety, Jayron Kearse kezében landolt. A végén már kitérdeltük a hátralévő időt, így Mike Zimmer és a Vikings győzelemmel búcsúzott Cincinnati-től.

Azt jó volt látni, hogy a két volt Clemson-os újonc védő, akiktől sokat remélnek a csapatnál egy-egy intereption-el járult hozzá a védelem tevékenységéhez.

Nem volt minden a helyén, sok még a teendő, de ugye az alapszakaszban nem minden játékos lesz már a csapatnál, akik ma vagy a hátralévő 3 meccsen még pályára lépnek.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.