Szezonelőzetes ’16: Minnesota Golden Gophers

Újabb szezon előtt áll kedvenc egyetemi football csapatunk, a Minnesota Golden Gophers. Lássuk.

Már a jövőhéten megindul több hetes útjára a Minnesota-i egyetemi csapat, így most nézzük meg röviden, hogy mi várható az előttünk álló idényben.

Tavaly sok dolog megesett a csapattal, de ami a legfontosabb, hogy 11 év után ismét BOWL meccset nyert, még ha feledhető játékkal is. Ennél mindenképp többet várunk idén, pláne úgy, hogy az ESPN egyik korai 2017-es DRAFT elemzésében a csapat irányítóját, Mitch Leidner-t első körös picknek jósolta. Na persze ez nem feltétlen lesz igaz, de Leidner odaérhet egy középső körös kiválasztásra.

Én úgy vélem, mindenféle elfogultság nélkül, hogy ebben a szezonban 7-8 meccset bátran megnyerhet a csapat.

Kulcsfontosságú lesz az, hogy hogyan futunk a mérkőzéseken. Tudni illik, bármennyire is nehéz elhinni a földön jobbak és eredményesebbek vagyunk, mint levegőben. A tavalyi évben azokon a meccseken simán nyert a csapat, ahol legalább 150 yardot futottunk, kivétel ez alól a Kent State elleni, amikor csak 107 yardot sikerült szerezni. Azokon a meccseken, ahol nem értünk el 150 yardot legalább (futásból), azokon 1 győzelem mellett 7 vereséget szenvedtünk.

Erőltetni kell a futást, mert a támadósorunk 103. lett tavaly összesítésben, Mitch Leidner pedig nem igazán bővelkedett kiemelkedő teljesítményben, ami a passzolást illeti. A futójáték ismét hatékony lehet Shannon Brooks és Rodney Smith által.

A védelemben most egy rosszabb év jöhet a Gophers-nél ugyanis míg tavaly jól összeállt a védelem, a draft és a draft utáni játékos válogatás során a Minnesota elvesztette legjobb secondary játékosait. Egy ideig el fog tartani  míg ezek a hézagok ismét betömődnek, de van elég játékos és van elég tehetség, hogy Claeys vezetőedző feje ne fájjon emiatt.

A sérüléséből visszatérő Damarius Travis például egy jó kezdet lehet, a három elvesztett játékos hiányának enyhítésére. Nem állunk jobban a sackmestereknél sem, mivel a top 3-ből ketten az NFL-ben próbálnak szerencsét idén. Ők De’Vondre Campbell (Atlanta Falcons) és Thieren Cockran (Minnesota Vikings).

A defense nagy feladata lesz idén, hogy a futásokat jól védekezzék ki. Elég sok múlik majd azon, hogy a földön mennyire tudunk védekezni. Ha a csapat alacsony összayardszámon tartja az ellenfelet, akkor a győzelem is meg szokott lenni általában, ellenkező esetben pedig az arány már nem annyira mesés.

Idén az Oregon State ellen kezdünk, majd az Indiana State és a Colorado State következik, aztán jönnek a meccsek a konferenciaellenfelekkel. Remélhetőleg az első három meccset hozzuk (illene), majd jön a Penn State és az Iowa. Ezek közül is mindkettőt meg kellene nyerni. Az Iowa ellen tavaly nagyon nagy meccset játszottunk, de sajnos alul maradtunk, na majd most.

Maryland, Rutgers, Illinois és Purdue. Ezek közül kötelező megnyerni mindet, így a legoptimistább becslések szerint, mire elérkezünk a Nebraska elleni idegenbeli találkozóhoz, a csapat 9-0 ás győzelmi mutatóval állhat, de legrosszabb esetben is 8-1-el kell várnunk a derbit a Cornhuskers ellen.

A Northwestern ellen tavaly sikerült nulla pontot elérni, ennél már egy mezőnygól szerzés is óriási fejlődés lenne, de a Wildcats mivel háromévente nyújt meglepően jó teljesítményt, a statisztika szerint idén legyőzhetők. Igen, a statisztika nagyon rossz tanácsadó, mert semmire nem megyünk vele, ha mégis földbe döngölnek, de valljuk be a Northwestern nem az a 10-3 –as mérlegű csapat.

Utolsó héten, november 26-án, jön a Border Battle újabb kiadása, azaz jön a Minnesota-Wisconsin összecsapás.

A szezont tehát szerintem 7-8, de esetleg 9 győzelemmel is zárhatjuk, ami elég lehet egy jó BOWL mérkőzésen való szereplésre. A playoff-ba való bejutás, idén sem célunk, meg igazából nem is reális képzet.

Tavalyhoz hasonlóan idén is törekedni fogok arra, hogy minden meccs előtt legyen egy rövid beharangozó, a találkozó után pedig összefoglaló. Így nem maradhatunk le semmilyen mozzanatról.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.