CFB beharangozó, 1. hét: Oregon State – Minnesota

Bár a szezon már hivatalosan elindult a múlt héten, most végre a Minnesota Golden Gophers is a pályára lép, ellenfelük pedig az Oregon State Beavers lesz.

Ma este elrajtol a College Football legújabb idényében a Minnesota Golden Gophers csapata is. Volt pár változás a BOWL győzelmünk óta, de új reményekkel és erővel vágunk bele az előttünk álló kalandba.

A csapat vezetőedzője, Tracy Claeys-nek ez lesz az első teljes szezonja a csapat élén. Ugye Jerry Kill lemondása után (aki azóta a Kansas State WIldcats-nél tevékenykedik) a már hosszú évtizedek óta vele edzősködő Caleys-t nevezték ki előbb ideiglenes vezetőedzőnek, majd később véglegesítették. Mondhatni első évében megtette azt, amit 11 éve képtelen volt más edző, BOWL meccset nyert a csapattal. Igaz nem a legnívósabb ellenfél ellen és néhol megkérdőjelezhető játékkal, de meglett.

A csapatnak vannak erősségei, mármint játékosok terén. Sajnos a passzok mellett a futás is elég harmatos jeleket mutat, de erre idén mindenképp rá kell cáfolnunk, hiszen remek futó párosa van a csapatnak, ráadásul az irányító is többet fut, mint passzol.

Ellenfelünk az Oregon State Breavers lesz, akikkel eddig három alkalommal volt szerencsénk játszani. A mérleg 2 Gophers siker mellett 1 Oregon-i győzelem. Érdekes, hogy mind a három meccset Minneapolis-ban rendezték, sőt a mait is ott fogják lejátszani. Hozzá kell tenni, hogy a jövő évi szezonban is fognak majd egymással játszani az Oregon State és a Minnesota, ott viszont megtörik a “hagyomány” és a Golden Gophers fog vendégeskedni Corvallis-ban, Oregon államban. A két fél utoljára 1981-ben ütközött meg egymással, akkor fölényes 42:12-es Minnesota-i győzelmet könyvelhettünk el. Azok még más idők voltak.

Most egy kicsit szorosabbnak ígérkezik az összecsapás. Mint említettem a futójátékot kell idén tökéletesre csiszolni, ebben a Shannon Brooks és Rodney Smith páros nagy segítségünkre lehet. Tehetséges játékosok, Brooks tavaly ráadásul több 100+ yardos meccset is teljesített.

Valószínűleg idén játszik utoljára a csapat kezdő irányítója Mitch Leidner a Golden Gophers-ben, aki jó eséllyel elkelhet a jövő évi Philadelphia-ban megrendezendő NFL Draft-on. Leidner nem rossz irányító és bár a jövő évi QB Class rangsorban passzarányban a holtversenyben az utolsó helyen áll a Tennessee-s Josh Dobbs-al és a Baylor-os Seth Russell-el, nem kell őt leírni. A Beavers ellen is kiemelkedő szerepe lehet majd ma este, hogy futásaival komoly yardokat tegyünk meg és esetenként azért a tapasztalt elkapógárdát is célba vegye.

Én személy szerint győzelmet várok a mai mérkőzésen, annak tudatában pedig ez meg is erősödött ebben, hogy az Oregon State nem a konferenciájának nagy éllovasa, sőt inkább ő ott a pofozógép szerepét tölti be mostanában. Tavaly 2-10 -es mérleggel zárták a szezont, a konferenciában pedig 9 vereség mellett nem tudtak mást felmutatni.

A Golden Gophers-nek minden percét ki kell élvezni annak, hogy  hazai közönség előtt játszanak, mert 1983 óta először fordul majd elő a csapattal, hogy a konferenciaellenfelekkel játszott meccsek többségét idegenben bonyolítjuk le. A Minnesota idei első meccse magyar idő szerint péntek hajnali 3 órakor kezdődik.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.