CFB beharangozó, 2. hét: Indiana State – Minnesota

Elég gyorsan telik az idő, máris itt a második hét az egyetemi bajnokságban, amin az Indiana State együttesét látjuk vendégül a TCF Bank Stadium-ban.

Jól vettük az első akadályt, hiszen pontgazdag mérkőzésen 23:30 arányban legyőztük az Oregon State együttesét az új idény első fordulójában. Meg volt, amit Claeys vezetőedző és az új támadó koordinátor Johnson szeretett volna, hogy a csapat több pontot termeljen, meccseként legalább 28 az elvárt, annál nem lehet kevesebb. Ezt abszolváltuk is, így mindenki elégedett lehet.

Elégedett lehet a mostani ellenfelünk, az Indiana State Sycamores is, akik az első fordulóban az állami rivális Butler-t győzték le magabiztosan 41:25 arányban jó előjelekkel várhatják a szombati összecsapást. 

Persze a múltból kiindulva már nem annyira fényes a vendégek ellenünk való szereplése. Igaz mindössze két összecsapást jegyezhettünk fel eddig az idők során, de mindkettő magabiztos Minnesota-i siker hozott. Legutóbb sok évvel ezelőtt, 1993. szeptemberében csaptak össze a felek, Minneapolis-ban, aminek a végén 27:10-es hazai sikert ünnepelhettünk.

Nem volt egyszerű az első héten az életünk az Oregon St. kétszer is vezetett, de a csapategységnek és persze a több pontnak köszönhetően nyertünk.

Passzokkal nem volt gond, maximum annyi, hogy Leidner 50% alatt maradt, már ami az eredményességet illeti. Most sem várhatunk mást, Minnesota úgy néz ki futásra van berendezkedve és nem csak a Gophers, hanem a Vikings is, de most egyetemről van szó, így Gophers. Így van, elkapónak és tight end-nek nem feltétlenül kegyes lenni itt északon, mert a játék java a földön zajlik és nem pedig levegőben. Viszont legalább a futás megy.

Mitch Leidner és Rodney Smith is 2 TD-t cipelt be a gólvonal mögé, ami nagyban hozzájárult az első heti sikerünkhöz. Ha nem megy passzal, majd megy futással. Véleményem szerint és persze másé szerint is továbbra is ezt az utat hozzuk majd. Az Indiana State ellen sem kell majd számítani Leidner-től, mondjuk egy 400 passzolt yardot hozó meccsre, de amikor kell az ilyen átadások remekül kiegészítik a játékokat.

Ami baj lehet esetleg az az, hogy sok pontot kapunk. Már az Oregon St. ellen is voltak pillanatok, amikor csak távolról néztük az ellenfelet, amint az a labdát cipeli. A védelemnek jobban kell teljesítenie, mert nem kéne, hogy a másodosztályú (FCS) csapat meglepetésre legyőzzön minket.

Ha idén tényleg a minimális 28 pontos meccsek hozása a cél, akkor azt támogatjuk, mert ilyen esetben elvileg akkor nem fordulhat elő a tavalyi Northwestern elleni fiaskó. Természetesen mindenféle elfogultságot nem bírok mellőzni, de a Golden Gophers képes lehet, képes lesz ezt a meccse is megnyerni, szerintem nagy pontkülönbséggel. A találkozó most szombaton (2016/09/10) magyar idő szerint 18 órakor kezdődik.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.