Nagyarányú Gophers győzelem az Indiana State ellen

A 28 elvárt pont megszületett, sőt srácok igencsak túlteljesítették a feladatot, aminek a vége egy nagyarányú hazai győzelem lett.

Először is bocsánat, hogy ilyen későn jön a Gophers legutóbbi meccsének összefoglalója, de elhúzódott pár dolog így ez is. Mentségemre szóljon, hogy ezen a héten pihenőn van a csapat, így talán bocsánatos bűn.

Örömmel konstatáltuk, hogy a csapat nagyon összeszedte magát az Oregon State elleni kevés ponttal megnyert meccs után és szinte feltörölte ellenfelével a padlót.

Ellenfelünk az Indiana State Sycamores volt, akik bár elértek 28 pontot a találkozón, de az nagyon kevésnek bizonyult. Ugyanis a Minnesota 58 ponttal fejezte be a második heti meccsét, ami nem gyakori, mármint a sok Gophers pont.

Az előzetesben azt írtam, hogy a futás fog (kellene) dominálni és ne nagyon számítsunk Leidner villanásokra. Meg kell követnem magam Hölgyeim és Uraim, ugyanis Mitch Leidner egyik legjobb teljesítményét láthattuk, ami az egyetemi karrierjét illeti. 20/30-as passzaránnyal, 295 passzolt yarddal és 4, azaz négy passzolt TD-vel zárta a meccset. Nagyon jól esett, jó volt látni, hogy szó szerint szétpasszolták az ellenfelet. Leidner ezzel a Gophers összes passzolt TD ranglistáján feljött az előkelő 8. helyre, bár Adam Weber (2007-2010) 72 TD passzos egyetemi karrierjét aligha veszélyeztetné. Meg kell jegyezni továbbá, hogy ezzel a 4 kiosztott TD passzal épp megelőzte Tony Dungy-t, akit talán senkinek nem kell bemutatni. Ám, ha mégis, akkor Dungy egy kétszeres Super Bowl győztes (egyszer játékosként, egyszer pedig edzőként), ráadásul idén a Hírességek Csarnokába is beszavazták.

Na, de akkor nézzük a meccset.

A meccsen nagyon jól játszott a csapat, mindössze kettő támadássorozatból nem tudtunk pontot elérni, de ez a végkimenetelt semmiben nem befolyásolta.

Az első drive-ban és persze az egész meccsen tökéletesen megértette egymást Leidner és Drew Wolitarsky, aki több nagy elkapás után az első drive-ban a csapat vezető hatpontosát is jegyezte. Az első drive végén a tehetséges elkapó, már 55 yardnál járt.

Habár a másodosztályú (FCS) csapat ránk ijesztett és Tonyan Jr. révén kiegyenlített, szerencsére másfél perccel később helyre tettük a világ rendjét és Rodney Smith 1 yardos futott TD-jével megint magunkhoz ragadtuk az előnyt.

A második negyedben aktivizáltuk magunkat igazán, itt 24 ponttal terheltük az ellenfelet, a szünetre pedig 7:38-as előnnyel mehettünk pihenni és átbeszélni a további teendőket. Nagyon sima volt eddig, Leidner újra megtalálta Wolitarsky-t és később Johnson-t is, akik mellé a meglepetésember Kobe McCrary 6 yardos futott TD-jével csatlakozott. McCrary 17 futással próbálkozott és 10,4 yardos átlaggal 176 yardot és 2 TD-t hozott össze. Ez az első éve a csapatnál és eddig nagyon jó a bemutatkozása, lehet jövője. Igaz ehhez, majd megnézzük a komolyabb elleni szereplését is, de szerintem nem lesz gond.

A második félidőben már kiegyenlítettebb volt a csapatok közt a különbség és, ami a pontokat illeti a vendégek eggyel jobbnak bizonyultak. Szépen hoztuk a kötelező yardokat és a játékokat. A meccs utolsó hazai pontszerzése csodálatosra sikeredett. A félpályán indult a snap, majd az irányító McCracy-nak adta a labdát, aki 50 yardos futott TD-vel hálálta meg a bizalmat.

A találkozót végül 28:58 arányban a Minnesota Golden Gophers nyerte meg, amivel a csapat vezetőedzője, Tracy Claeys is elismerően bólintott. Elérte, hogy a csapat összeálljon és most az egyhetes pihenő alatt még jobban felkészítse őket a kemény menetelésre, ami még rájuk vár.

Jövő héten ismét hazai pályán játszunk a Colorado State ellen, akiket tavaly már egyszer sikerült fölülmúlni, majd utána, egész pontosan október 1-ján a Penn State ellen megindulnak a konferencián belüli összecsapások.

Végezetül nézzük meg a Gophers pontjainak összefoglalóját a Sycamores elleni meccsről:

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.